Ένας 54χρονος άντρας στην Ελβετία ομολόγησε ότι για τρεις ολόκληρες δεκαετίες βίασε συνολικά 114 παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες στα κέντρα φιλοξενίας, στα οποία νοσηλεύονταν. Ο κοινωνικός λειτουργός- τέρας δούλευε σε εννιά κέντρα φροντίδας, ενώ έφτασε να ομολογήσει τα εγκλήματά του ύστερα από καταγγελία γονέων δυο αγοριών νεαρής ηλικίας. Το περασμένο Απρίλιο έγινε η σύλληψή του.

Η αστυνομία της Βέρνης δήλωσε ότι έχει στοιχεία κατά του άντρα, όπως φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία φανερώνονται οι ειδεχθείς πράξεις του. «Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πώς έφτασε σε τέτοιο αριθμό θυμάτων χωρίς να τον υποπτευθεί κανείς τόσο καιρό», είπε στα Μέσα η Gabriele Berger, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ερευνά την υπόθεση.

Το 2003 ο 54χρονος άντρας είχε δεχθεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου κοριτσιού με νοητικά προβλήματα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων. Τώρα όμως η υπόθεση αποκτά νέα τροπή και ο φάκελός της πρόκειται να ανοίξει ξανά.

Εφτά από τα κέντρα φροντίδας που εργάζονταν ήταν στην περιοχή της Βέρνης, ένα στη Γερμανία και ένα σε άλλο μέρος της Ελβετίας. Το θύματά του ήταν κυρίως αγόρια με νοητικά και κινητικά προβλήματα, αλλά και γυναίκες. Επίσης, έχει κακοποιήσει και παιδιά συναδέλφων του στις μονάδες φροντίδας.