Τρεις άνδρες από το Κατάρ καταζητούν οι αμερικανικές αρχές για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόρρητο αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο το οποίο δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα WikiLeaks και δημοσιεύεται στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post και στην βρετανική  Telegraph.

Οι τρεις ύποπτοι έφτασαν στις ΗΠΑ από το Κατάρ στις 15 Αυγούστου 2001 και αφού έλεγξαν ορισμένους στόχους εγκατέλειψαν τη χώρα μια ημέρα πριν τις επιθέσεις.

«Οι άνδρες αυτοί επισκέφτηκαν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τον Λευκό Οίκο και αρκετές περιοχές στην Βιρτζίνια», αποκαλύπτεται στο έγγραφο.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι τρεις άντρες από το Κατάρ ήταν υπό παρακολούθηση αλλά οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να κατηγορηθούν, επισημαίνει η Washington Post.

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως το FBI εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για την μέχρι τότε άγνωστη ομάδα αντρών, που θεωρούνταν ύποπτοι ότι συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι ύποπτοι είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 με το αεροσκάφος το οποίο οι τρομοκράτες οδήγησαν στο Πεντάγωνο. Όμως άλλαξαν τα σχέδιά τους και αναχώρησαν για Λονδίνο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.