Διασώστες έδιναν μάχη με το χρόνο χθες Παρασκευή στη Βολιβία για να εντοπίσουν πέντε εργαζόμενους οι οποίοι θάφτηκαν ζωντανοί μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου υπό κατασκευή στη Σάντα Κρους, από την οποία βρήκαν το θάνατο οκτώ συνάδελφοί τους.

Σύμφωνα με τον Γκιγιέρμο Σαουσέδο, κυβερνήτη της επαρχίας Σάντα Κρους, μιας από τις σχετικά πιο πλούσιες περιοχές της Βολιβίας, οι πέντε υπάρχουν ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί στα συντρίμμια.

Η πολυκατοικία Μάλαγα, που επρόκειτο να έχει 9 ορόφους και 43 διαμερίσματα όταν ολοκληρωνόταν, κατέρρευσε την Δευτέρα στην διάρκεια της νύκτας.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της δημαρχίας της Σάντα Κρους το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος υπολογισμό και ρωγμές στην κατασκευή.

Ειδικευμένοι διασώστες από αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν κινητοποιηθεί για να συμμετάσχουν στις έρευνες, μαζί με 900 βολιβιανούς διασώστες.

Οι αρχές ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταφέρει να συγκεντρωθεί σε ένα σημείο όπου υπάρχει οξυγόνο, κοντά στο φρεάτιο των ανελκυστήρων.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες υποσχέθηκε χθες Παρασκευή βοήθεια στις χήρες και τα ορφανά των θυμάτων του δυστυχήματος.