Σήμερα, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον τόπο όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές, μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο και άναψαν κεριά.

Ο κ. Μπερίσα κατηγόρησε για τα επεισόδια τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Εντι Ράμα και άφησε υπονοούμενα ότι οι νεκροί σκοτώθηκαν από πυρά που προήλθαν εντός της διαδήλωσης. «Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύπτουν πως οι νεκροί πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση και από όπλα που δεν ανήκουν ούτε στις δυνάμεις της αστυνομίας, ούτε της εθνικής φρουράς» είπε ο αλβανός πρωθυπουργός.

Το τηλεοπτικό κανάλι News 24 των Τιράνων μετέδωσε εικόνες που δείχνουν ένα μέλος της εθνικής φρουράς να πυροβολεί και δύο άτομα να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες. Η γενική εισαγγελία από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι άρχισε τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και όλων των χθεσινών γεγονότων.

Σήμερα που κηδεύονται τα τρία θύματα, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος Τιράνων, Έντι Ράμα, υποσχέθηκε περισσότερες, ειρηνικές, διαδηλώσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπερίσα για τους θανάτους. «Η αντιπολίτευση θα τηρήσει σήμερα το πένθος, αλλά αφού τιμήσουμε τους νεκρούς, σε μία ένδειξη ελευθερίας και δικαιοσύνης, διαβεβαιώνουμε τον Σαλί ότι θα τον αντιμετωπίσουμε με όλη την ιστορική και πολιτική ευθύνη που αισθανόμαστε για να απαλλαγούμε από αυτό το ανυπόφορο καθεστώς των κλεφτών», είπε ο Ράμα.

Από την πλευρά του, ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι επιχειρεί εξέγερση ανάλογη με εκείνη της Τυνησίας.

«Η Αλβανία δεν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ούτε θα βρεθεί. Αλλά τα σενάρια της βίας δεν θα τα ανεχτούμε. Τα νόθα παιδιά των Μπεν Άλι της Αλβανίας έφτιαξαν σενάρια σαν της Τυνησίας για εσάς πολίτες της Αλβανίας», δήλωσε ο Μπερίσα συγκρίνοντας τους αντιπολιτευόμενους σοσιαλιστές με τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας, Μπεν Άλι. Ο αλβανός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν την προσεχή Τετάρτη στα Τίρανα κατά της βίας.