Στα δυτικά της Τύνιδος κατέλαβαν αγρόκτημα οι αγρότες, το οποίο είχε κατασχέσει ανηψιός του έκπτωτου προέδρου Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι.

Την ώρα που η χώρα τιμά τη δεύτερη ημέρα εθνικού πένθους στη μνήμη των θυμάτων της τυραννοκτόνου «επανάστασης του γιασεμιού», μία νέα διαδήλωση έχει προγραμματισθεί για σήμερα στο κέντρο της Τύνιδος.

Οι διαδηλωτές θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επανεγκατάσταση αυλικών του προηγούμενου καθεστώτος στην παρούσα μεταβατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μοχάμαντ Γανούσι.

Περίπου δέκα χωρικοί έχουν ξεκινήσει κατάληψη του αγροκτήματος, κοντά στη Μπέζα που είχε απαλλοτριωθεί από τον Σοφιάν Μπεν Άλι και ζητούν να τους επιστραφούν οι παλαιές τους ιδιοκτησίες, τις οποίες είχε σφετερισθεί ο ανεψιός του πρώην προέδρου, τονίζει η κρατική τηλεόραση.

«Ο Σοφιάν είναι ένας κλέφτης. Είχε στείλει ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις για να μας διώξουν με δακρυγόνα και ραβδιά, διότι εμείς διαμαρτυρόμασταν κατά της απαλλοτρίωσης αυτής», τόνισε ένας από τους αγρότες, ο οποίος κατήγγειλε την παρακμή του αγροκτήματος υπό τον νέο του ιδιοκτήτη: αγροτικοί ελκυστήρες χωρίς συντήρηση, αποδεκατισμένα κοπάδια αγελάδων κ.ο.κ

Χθες, το υπουργείο Εσωτερικών είχε επιβεβαιώσει τη σύλληψη 33 μελών της οικογένειας του Μπεν Άλι και της συζύγου του Λέιλα Τραμπέλσι, χωρίς να ανακοινώνει ωστόσο την ταυτότητα των συλληφθέντων. Ωστόσο ανακοίνωσε μόνο το όνομα του Ιμέντ Τραμπέλσι, ανιψιού της Λέιλα, ο οποίος έως τότε εθεωρείτο νεκρός.