Το κόμμα του τυνήσιου αντιφρονούντος Μονσέφ Μαρζούκι, το Κονγκρέσο για τη Δημοκρατία (CPR), ζήτησε σήμερα τη δημιουργία ενός εθνικού Συμβουλίου που θα επιφορτιστεί με την εκπόνηση νέου Συντάγματος, όπως και την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος του CPR, Αμπντελουαχάμπ Μαατάρ δήλωσε «αυτό του ζητάμε είναι πολύ απλό: η κατάσταση απαιτεί την αναστολή του Συντάγματος και όλων των τυραννικών νόμων» και πρόσθεσε ότι ο μεταβατικός πρόεδρος, Φουάντ Μεμπάζαα «θα μπορούσε εύκολα να σχηματίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία θα έχει ως μόνη αποστολή τη δημιουργία ενός νόμου για την εκλογή ενός εθνικού Συμβουλίου που θα αναλάβει να εκπονήσει το νέο Σύνταγμα».

Το CPR απαιτεί επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που κυριαρχείται από κομματάρχες του παλαιού καθεστώτος. Το εθνικό συμβούλιο που θα αναλάβει την εκπόνηση του νέου Συντάγματος θα πρέπει να αποτελείται από προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους, και θα μπορούσε να σχηματίσει μια μεταβατική κυβέρνηση που θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας εν αναμονή της εκπόνησης του νέου Συντάγματος.