Το Σάββατο αναμένεται ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης στη Βόρεια Μακεδονία, σε μια περίοδο που ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, εξακολουθεί και επιμένει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» (σκέτο).

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την κατάθεση στη Βουλή του κυβερνητικού προγράμματος και της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης αποκαλούσε συνεχώς τη χώρα «Μακεδονία», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι στη νέα κυβέρνηση της χώρας, της οποίας θα ηγηθεί το δεξιό VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, θα συμμετέχουν ακόμη ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» και το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι. Η τρικομματική αυτή κυβέρνηση θα διαθέτει στη Βουλή τη στήριξη 78 βουλευτών, εκ των 120 που αυτή αριθμεί συνολικά, ενώ, όπως έχει δηλώσει νωρίτερα ο Μίτσκοσκι, τουλάχιστον ακόμη δύο βουλευτές άλλων κομμάτων θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση και αυτή θα έχει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή.

Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από 23 υπουργεία. Το VMRO-DPMNE θα έχει συνολικά 15 υπουργούς, ο αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» έξι υπουργούς και το κόμμα «Ξέρω» δύο υπουργούς.

Από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, προκύπτει πως τα σημαντικότερα υπουργεία θα ελέγχονται από το VMRO-DPMNE.

Έτσι, νέος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου θα είναι ο 35χρονος Τίμτσο Μουτσούνσκι, ο οποίος είναι σήμερα ένας εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων του VMRO-DPMNE και δήμαρχος του Άεροντρομ, του μεγαλύτερου δήμου μεταξύ των δέκα δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος των Σκοπίων.

Νέα υπουργός Οικονομικών θα είναι η Γκορντάνα Ντιμιτρίεφσκα- Κότσοσκα, η οποία σήμερα είναι επίσης μία εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων του VMRO-DPMNE.