Άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) ξεκίνησαν σήμερα μια μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη τουλάχιστον 100 υπόπτων που φέρονται ως μέλη μαφιόζικων οργανώσεων στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μαζί με άλλους ανώτατους αξιωματούχους, αναμένεται ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου αργότερα σήμερα στο Μπρούκλιν και θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες της επιχείρησης.

«Νωρίς σήμερα το πρωί πράκτορες του FBI μαζί με αστυνομικούς άρχισαν τις συλλήψεις 100 μελών του οργανωμένου εγκλήματος που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του ο Ντιέγκο Ροντρίγκες, ο ειδικός πράκτορας του FBI που είναι υπεύθυνος για την περιοχή της Νέας Υόρκης.

Το κανάλι NBC, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι το FBI χαρακτηρίζει την επιχείρηση αυτή ως τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ εναντίον της Μαφίας στη Νέα Υόρκη και ότι στόχος της δεν είναι μόνο οι πέντε οικογένειες της Πολιτείας, αλλά και άλλη μία από το Νιού Τζέρσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News οι ύποπτοι θα κατηγορηθούν για εκβιασμούς, δολοφονίες και διάφορα άλλα εγκλήματα από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.