Ένας άνεργος άνδρας 36 ετών προσπάθησε να θέσει τέλος στη ζωή βάζοντας φωτιά στο σώμα του. Πρόκειται για την πέμπτη απόπειρα αυτοπυρπόλησης από τη 12η Ιανουαρίου που καταγράφηκε στην Αλγερία, μεταδίδουν σήμερα τα αλγερινά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας, του οποίου το όνομα δε δημοσιεύεται, θέλησε να επαναλάβει την απονενοημένη χειρονομία ενός Τυνήσιου, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την έναρξη της αιματηρής εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του προέδρου Μπεν Αλί, την περασμένη εβδομάδα.

Ο συγκεκριμένο άνδρας είναι πατέρας έξι παιδιών και αφού λούσθηκε με βενζίνη έβαλε φωτιά στα ρούχα του έξω από το τοπικό συμβούλιο της περιφέρειας του Ελ Ουέντ, κοντά στη μεθόριο με την Τυνησία. Είχε πάει για να ζητήσει μία θέση εργασίας και μία κατοικία, και διασώθηκε από τον πρόεδρο της περιφερειακής βουλής, ο οποίος κατόρθωσε να σβήσει τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα.

Φέρει σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής φροντίδας στο νοσοκομείο του Ελ Ουέντ.

Άλλοι τέσσερις Αλγερινοί επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να θέσουν, αυτοπυρπολούμενοι, τέλος στη ζωή τους. Ένας εξ αυτών, ο Μονσίν Μπουτερφίφ, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε νεκρός, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στην Αλγερία, οι συγκρούσεις κατά τις διαδηλώσεις στις 6 και 9 Ιανουαρίου, για τις αυξήσεις τιμών στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης που ανήγγειλε η κυβέρνηση, κόστισαν τη ζωή σε 5 ανθρώπους, ενώ άλλοι 800 τραυματίσθηκαν.