Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολική τάξη εν ώρα μαθήματος, γιατί ένας μαθητής κόλλησε στον τοίχο τον καθηγητή μετά από παρατήρηση, τον χαστούκισε και απείλησε να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με την lefigaro.fr δράστης είναι ένας μαθητής ηλικίας 14 ετών, με την επίθεση να καταγράφεται στο γυμνάσιο Bellevue της Τουλούζης το πρωί της Δευτέρας. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος ο εκπαιδευτικός έκανε παρατήρηση στο παιδί για ασεβή συμπεριφορά στο μάθημα. Τότε, εκείνο σηκώθηκε από το θρανίο και κατευθύνθηκε προς το μέρος του.

«Τον έπιασε από τον γιακά, τον κόλλησε στον τοίχο και τού έδωσε τέσσερα χαστούκια φωνάζοντας “θα σε σκοτώσω”», είπαν αυτόπτες μάρτυρες, με βάση το γαλλικό δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, ο δάσκαλος υπέβαλε καταγγελία, όπως και ο διευθυντής του σχολείου, ενώ η εισαγγελία της Τουλούζης διέταξε τη σύλληψη και την προφυλάκιση του μαθητή.

Ο 14χρονος τέθηκε σε προσωρινή κράτηση εν αναμονή της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με το σχολικό συμβούλιο, είχε επανειλημμένα καταγγελθεί για έλλειψη πειθαρχίας και οι γονείς του είχαν κληθεί αρκετές φορές από τη διεύθυνση.