Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν εργαζόμενο στο Ευρωκοινοβούλιο, με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της κινεζικής μυστικής υπηρεσίας και της διαρροής πληροφοριών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.

Ο άνδρας κατηγορείται επίσης για κατασκοπεία μελών της κινεζικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «CNBC».

Πρόκειται για τον φερόμενο ως κατάσκοπο με το όνομα Jian G. και την ιδιότητα του υπαλλήλου στο γραφείο Γερμανού ευρωβουλευτη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο εν λόγω ευρωβουλευτής είναι ο Maximilian Krah του ακροδεξιού AfD. Τα γραφεία τους φέρονται να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στο κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, αλλά ο φερόμενος ως κατάσκοπος δεν έχει εμφανιστεί εκεί, όπως ειπώθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με το CNBC.

Εκπρόσωπος του AfD δήλωσε στο αμερικανικό μέσο ότι οι αναφορές για τη σύλληψη του υπαλλήλου του Krah είναι «βαθιά ανησυχητικές», χωρίς να επιβεβαιώσει άμεσα αν έχει πραγματοποιηθεί μια τέτοια σύλληψη. «Το κόμμα θα κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει την έρευνα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Την Δευτέρα, άλλοι τρεις Γερμανοί υπήκοοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι μοιράστηκαν πληροφορίες που αφορούσαν γερμανική έρευνα σχετικά με νέες τεχνολογίες που έχουν στρατιωτική χρήση με τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας, δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.