Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση στο Ορσκ, ωστόσο τα νερά του Ουράλη στην πόλη Όρενμπουργκ της Ρωσίας εξακολουθούν να ανεβαίνουν.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όρενμπουργκ Ντενίς Πάσλερ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσει ότι η στάθμη του ποταμού Ουράλη αναμένεται να ανέβει και ότι η κατάσταση όσον αφορά τις πλημμύρες έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Μεγάλοι ποταμοί στη Ρωσία και το Καζακστάν υπερχείλισαν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας κατά τόπους τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Αλεξάντερ Μουρ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Τιουμέν, στη Δυτική Σιβηρία, είπε ότι οι πλημμύρες στην περιοχή του αναμένεται να κορυφωθούν γύρω στις 23-25 Απριλίου.

Να σημειώσουμε ότι οι οργισμένοι κάτοικοι στην πόλη Ορσκ, στην περιφέρεια του Ορενμπούργκ, ζήτησαν βοήθεια από τον πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, διαμαρτυρόμενοι ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει αρκετά, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των χειρότερων πλημμυρών που έχουν καταγραφεί.