Η εννιάχρονη ινδή αρσιβαρίστρια, Arshia Goswami, απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, ακόμα και για τους μικροκαμωμένους ανθρώπους, αφού σήκωσε 75 κιλά, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο στο Instagram με 48 εκατομμύρια προβολές.

«Η νεότερη και δυνατότερη Ινδή», αναφέρεται στη λεζάντα του εντυπωσιακού βίντεο.

Σε ηλικία μόλις 9 ετών, η αρσιβαρίστρια με έδρα την Panchkula έχει γοητεύσει τον κόσμο με τα απίστευτα επιτεύγματά της, τα οποία «ανεβάζει» συχνά στο Instagram για τους περισσότερους από τους 735.000 ακολούθους.

Στην τελευταία του προσπάθεια ο μικροσκοπικός «τιτάνας» αποφάσισε να σηκώσει 75 κιλά, δηλαδή τρεις φορές το βάρος του, που είναι 25 κιλά. Το προηγούμενο προσωπικό της ρεκόρ ήταν τα 60 κιλά, το οποίο πέτυχε σε ηλικία μόλις 8 ετών, σημειώνοντας ασιατικό ρεκόρ.

Η αρσιβαρίστρια σε μέγεθος… τσέπης βγάζει μια κραυγή και στη συνέχεια σηκώνει το βάρος, πριν ρίξει τη μπάρα και βγει από το χαλάκι θριαμβευτικά.

Οι σχολιαστές στο Instagram έμειναν έκπληκτοι με την προσπάθεια της Goswami, η οποία φαινεται σαν ένα μυρμήγκι που σηκώνει ένα σχεδόν κολοσσιαίο αντικείμενο.

«Ουάου. Μου πήρε χρόνια για να προσπαθήσω κάτι τέτοιο στην εφηβεία μου. Τρελός σεβασμός», γράφει κάποιος χρήστης του Instagram.

Ένας άλλος έγραψε: «Εύκολα 75 κιλά, περισσότερα από το ρεκόρ μου. Και είμαι 42. Αυτό είναι απίστευτα εντυπωσιακό!».

«Θα ήθελα να δω όλα τα σκληρά παιδιά στα σχόλια να κάνουν deadlift 3 φορές το βάρος τους», έγραψε κάποιος άλλος, απαντώντας σε όσους άφησαν αρνητικά σχόλια κάτω από το βίντεο.

Η Γκοσουάμι ξεκίνησε το 2021, όταν σημείωσε το ρεκόρ deadlift της χώρας, σηκώνοντας σχεδόν 45 κιλά και παίρνοντας μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες της Ινδίας.

Από τότε έχει κατακτήσει τον κόσμο της άρσης βαρών, κερδίζοντας πολλούς διαγωνισμούς και, μάλιστα, χορηγείται από τις δυο πιο δημοφιλείς εταιρείες γυμναστικής της Ινδίας.

Ο πατέρας της ελπίζει ότι μια μέρα θα τον κάνει περήφανο, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν και εντυπωσιακή, η Arshia δεν είναι το μόνο δυνατό κορίτσι στον κόσμο.

Το 2022, η 9χρονη Καναδή, Aurora van Ulft, πιο γνωστή ως Rory van Ulft, κατάφερε να σηκώσει σχεδόν 111 κιλά, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τρεις φορές το σωματικό της βάρος.