Μια μητέρα με χρέη νόμιζε ότι θα άλλαζε η ζωή της προς το καλύτερο όταν ήρθε σε επικοινωνία με ζευγάρι που κέρδισε εκατομμύρια στο λαχείο και θέλησε να τη βοηθήσει οικονομικά, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε πως ήταν απάτη.

Η 47χρονη Dympna McKenna αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να μεγαλώσει την 10χρονη κόρη της Dakota που πάσχει από βαριά μορφή αυτισμού. Σύμφωνα με τη New York Post, τη στιγμή που ένιωθε να καταρρέει από τις υποχρεώσεις, ήρθε σε επαφή με το υποτιθέμενο ζευγάρι Richard και Debbie Nuttall.

«Ήρθαν σε επαφή μαζί μου στο Facebook και ανέφεραν πως ήθελαν να με βοηθήσουν οικονομικά, επειδή γνώριζαν την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν. Μιλούσαμε για ώρες και άνοιξα την καρδιά μου, ενώ είδα πως είχαμε και κοινό φίλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στη συνέχεια ξεκίνησαν να ζητούν προσωπικές της πληροφορίες, όπως λογαριασμούς καρτών, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί πως κάτι πήγαινε λάθος.

«Παραξενεύτηκα από τις ερωτήσεις που έκαναν. Μετά το πρώτο σοκ μου, τα έβαλα κάτω και σκέφτηκα. Γιατί να έχεις κερδίσει το λαχείο και να επενδύεις τόσο χρόνο για να μιλάς με έναν άγνωστο, ώστε να δώσεις λεφτά;», δήλωσε η Dympna McKenna.

Τελικά, απευθύνθηκε στην αστυνομία και έμαθε ότι πρόκειται για απάτη και μάλιστα καλοστημένη, αφού το ζευγάρι πράγματι υπήρχε και όντως είχε κερδίσει 77 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο πριν λίγο καιρό.

Όμως, ένας άγνωστος έκλεψε τα στοιχεία τους και έφτιαξε ένα προφίλ που έμοιαζε αληθινό, με στόχο να εξαπατήσει ευάλωτο κόσμο, όπως εκείνοι. Δυστυχώς, οι αρχές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την ταυτότητα του αγνώστου, καθώς διέγραψε έγκαιρα τον λογαριασμό και κάλυψε τα διαδικτυακά ίχνη του. Έκτοτε, η Dympna προειδοποιεί τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα όταν άγνωστοι προσφέρονται να δώσουν λύση στα προβλήματά τους.