Τραγωδία σημειώθηκε σε 16όροφο κτίριο της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Beşiktaş Gayrettepe, καθώς σημειώθηκε έκρηξη και πυρκαγιά.

Τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν «χάσει» τη ζωή τους 15 άτομα, ενώ έχουν τραυματιστεί οκτώ ακόμη, επτά εκ των οποίων σοβαρά.

Επιπλεόν, αναφέρεται ότι στο υπό ανακαίνιση νυχτερινό κέντρο ξέσπασε πυρκαγιά στον 1ο και τον 2ο όροφο.

Οι τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη κοντά στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου και τα 23 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

Το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιουλ, δήλωσε: «Τα συλλυπητήρια μου σε όλους. Στο περιστατικό ενεπλάκησαν 23 άτομα. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που «έχασαν» τη ζωή τους. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη. Ο χώρος χρησιμοποιείται ως ντισκοτέκ κάτω από το κτίριο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανακαίνιση. Οι εργαζόμενοι «έχασαν» τη ζωή τους και τραυματίστηκαν. Οι αξιωματικοί μας επενέβησαν από την πρώτη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του για το περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια ανέφερε ότι: «Έχει ξεκινήσει έρευνα για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Beşiktaş Gayrettepe της Κωνσταντινούπολης. Εύχομαι το έλεος του Θεού σε όσους «έχασαν» τη ζωή τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις εξελίξεις για το θέμα με το κοινό».