Η μητέρα και ο πατέρας της Λέισι Φλέτσερ, της γυναίκας από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, το πτώμα της οποίας βρέθηκε «λιωμένο» σε έναν καναπέ γεμάτο σκουλήκια στο σπίτι της οικογένειάς της, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση. Την Τετάρτη, η Σίλα και ο Κλέι Φλέτσερ καταδικάστηκαν ο καθένας σε 40 χρόνια κάθειρξη, αν και τα 20 θα έχουν αναστολή. Τους επιβλήθηκαν ακόμα πέντε χρόνια υπό επιτήρηση με αναστολή, μόλις τελειώσει η φυλάκισή τους.

Σύμφωνα με το «The Advocate», υπήρξαν περισσότερες από έξι ώρες καταθέσεων από 11 διαφορετικούς μάρτυρες πριν από την ανάγνωση της ποινής στο δικαστήριο της 20ής περιφέρειας στο Κλίντον.

Τόσο η Σίλα όσο και ο Κλέι φέρεται να έκλαιγαν, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότερα για να αλλάξουν την κατάσταση, όπως μεταδίδει το «People».

«Από όλα τα πράγματα που μπορώ να πω για αυτή την υπόθεση, το μόνο που μου έρχεται συνεχώς στο μυαλό είναι ότι ο Κλέι και η Σίλα Φλέτσερ επέλεγαν συνεχώς τον δρόμο της μικρότερης αντίστασης όταν επρόκειτο για τη φροντίδα της κόρης τους», δήλωσε η περιφερειακή δικαστής, Κάθριν Τζόουνς, στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το «The Advocate», οι γονείς της Λέισι είχαν καταθέσει ότι η κόρη τους αρνήθηκε την ιατρική φροντίδα.

Η 36χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της οικογένειάς της στις 3 Ιανουαρίου 2022. Ήταν υπό την επίβλεψη των γονιών της, οι οποίοι ήταν οι φροντιστές της.

Την Τετάρτη οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι, λόγω της διανοητικής κατάστασης της Λέισι, δεν ήταν σε θέση να λάβει την απόφαση να αρνηθεί την ιατρική περίθαλψη.

Σε δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν τότε στην κατοχή της εφημερίδας «The Advocate», οι αρχές ανέφεραν ότι το σώμα της Λέισι ήταν γεμάτο σκουλήκια «και περιττώματα στο πρόσωπο, το στήθος και την κοιλιά της».

Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι το βάρος της είχε φτάσει 96 κιλά και ότι τα οστά της ήταν ορατά, όπως αναφέρουν οι WAFB 9 και WBRZ-TV.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρεθεί θετική σε τεστ για COVID-19.

Ο ιατροδικαστής στη Λουιζιάνα αποφάνθηκε ότι η Λέισι πέθανε από «οξεία ιατρική αμέλεια» που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που χρονολογείται τουλάχιστον από το 2010.