Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται στις 20 Ιανουαρίου από την ορκωμοσία του 35ου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και η Βιβλιοθήκη του στη Βοστώνη, ψηφιοποιείται με χιλιάδες ντοκουμέντα και φωτογραφίες.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα της Βιβλιοθήκης JFK η συλλογή, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση jfklibrary.org, είναι η πιο πλήρης ψηφιακή βάση δεδομένων ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η κόρη του πρώην προέδρου, η Καρολάιν, σε ανακοίνωση της αναφέρει:
«Η νεολαία εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο το διαδίκτυο ως πρώτη πηγή πληροφόρησης και ελπίζουμε ότι τα ψηφιακά αυτά αρχεία θα επιτρέψουν σε μια νέα γενιά να αποκτήσει περισσότερη γνώση για αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της αμερικανικής ιστορίας».
Ιστορικά έγγραφα, επιστολές, φωτογραφίες και ταινίες διαφωτίζουν τους επισκέπτες για τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη, τον Ψυχρό Πόλεμο, τις σχέσεις με τη Σοβιετική Ένωση, την κρίση των πυραύλων στην Κούβα και την αρχή της εποποιίας με την αποστολή του ανθρώπου στο φεγγάρι.

Το ψηφιακό υλικό περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 200.000 σελίδες ντοκουμέντων, 300 ακουστικές ταινίες με 1.245 ομιλίες, συνεδριάσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καθώς και 72 μπομπίνες ταινιών και 1.500 αρνητικά φωτογραφιών.