Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο, με τα στημένα θαύματα, τις σεξουαλικές πράξεις μεταξύ μοναχών αλλά και τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας στο προαύλιο της μονής.

Σύμφωνα με το cyprustimes.gr, πρώην εργαζόμενος στη Μονή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχλησή του από τον ηγούμενο.

Ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το philenews.gr, έδωσε γραπτή κατάθεση-καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται με λεπτομέρειες σε περιστατικό σε βάρος του, το οποίο κρατούσε για καιρό μυστικό.

Τους ισχυρισμούς του τούς παρέθεσε με επιστολή του και προς την Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, που εξετάζει καταγγελίες του μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα κατά των δυο αρχιμανδριτών της Μονής Αββακούμ, αλλά και καταγγελίες τους εναντίον του μητροπολίτη, που αφορούν απειλές και βιαιοπραγία σε βάρος τους. Η Επιτροπή αναμένεται ότι θα τους εξετάσει και δεν αποκλείεται αν χρειαστεί να τον καλέσει και ενώπιόν της.

Το κλιμάκιο ανακριτών -που εξετάζει παράλληλα κατόπιν αυτεπάγγελτης έρευνας τον ξυλοδαρμό γυναίκας στο προαύλιο της Μονής από μοναχό- θα αρχίσει έρευνα για την καταγγελία του πρώην εργαζόμενου στη Μονή.

Μετά από επικοινωνία του κυπριακού σάιτ με την πλευρά των μοναχών για τη νέα καταγγελία, η θέση η οποία εκφράστηκε είναι πως «εδώ που έφτασαν τα πράγματα, τίποτα δεν αποκλείεται προκειμένου να ενοχοποιηθούν οι δύο αρχιμανδρίτες».