Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες πτήσης της Αlaska Airlines τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αποκολλήθηκε μέρος της ατράκτου στον αέρα!

Κατόπιν επιθεωρήσεων, που ξεκίνησαν μετά το τρομακτικό ατύχημα της Alaska Airlines, σε αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 βρέθηκαν μπουλόνια που χρειάζονται πρόσθετο σφίξιμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της United Airlines. Η United Airlines είπε ότι τα προβλήματα εγκατάστασης που σχετίζονται με τα βύσματα της πόρτας θα επιλυθούν προτού επιστρέψει σε υπηρεσία ο τύπος του αεροσκάφους, όπως ανέφερε το BBC.

Η μαρτυρία επιβάτη για την πτήση του τρόμου

Για το συμβάν μίλησε ένας επιβάτης από την Καλιφόρνια, ο οποίος περιέγραψε όσα έζησε κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ βρισκόταν μόλις κάποια εκατοστά μακριά από την τρύπα που άνοιξε.

Ο Κουόνγκ Τραν δήλωσε στο BBC ότι η ζώνη ασφαλείας του τον έσωσε, καθώς το τηλέφωνό του, οι κάλτσες και τα παπούτσια του βρέθηκαν στο κενό από μια ανεξέλεγκτη αποσυμπίεση, που συνέβη όταν άνοιξε η τρύπα στα 16.000 πόδια πάνω από το Πόρτλαντ. Είναι ένας από τους επτά επιβάτες, που έχουν καταθέσει αγωγή κατά της Boeing, της Alaska Airlines και της Spirit AeroSystems. Ευτυχώς, κανένας από τους 177 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν σκοτώθηκε, αλλά ο Τραν, ο οποίος καθόταν δίπλα στον φίλο του, μια σειρά πίσω από το τμήμα που αποκολλήθηκε, υπέστη τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων και στο πόδι.

«Το αεροσκάφος επέστρεψε, για να προσγειωθεί με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ με 171 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Όπως είπε στο βρετανικό μέσο ο 40χρονος, το ατύχημα συνέβη λίγο μετά την απογείωση, την ώρα που ετοιμαζόταν να κοιμηθεί. «Ο κυβερνήτης είπε ότι είχαμε περάσει τα 10.000 πόδια. Τότε η τρύπα άνοιξε και θυμάμαι ότι το σώμα μου ανασηκώθηκε. Στη συνέχεια, όλο το κάτω μέρος του σώματός μου πιεζόταν προς τα κάτω από τον τρομερό αέρα». Ο Τραν είπε ότι η αποσυμπίεση διήρκεσε περίπου 10 ή 20 δευτερόλεπτα και περιέγραψε ότι κοιτούσε γύρω του άλλους επιβάτες, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι συνέβαινε.

«Ήταν, ίσως, η πρώτη φορά στη ζωή μου, που είχα την αίσθηση ότι δεν είχα απολύτως κανέναν έλεγχο. Ήμουν σε πανικό», ανέφερε.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, η FAA, και η Alaska Airlines διαβεβαίωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό. Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, το Boeing 737 Max 9 απογειώθηκε ακριβώς στις 17:07 τοπική ώρα με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια, προτού επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, η αμερικανική Boeing, έγραψε στο Χ ότι συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι τεχνική ομάδα της είναι στη διάθεση των ερευνητών. «Αυτό το αίσθημα της έλλειψης ελέγχου είναι αρκετά τρομακτικό. Η αποσυμπίεση ήταν τόσο ισχυρή και κρατιόμουν. Και τα δύο παπούτσια μου έφυγαν. Το τηλέφωνό μου, που κρατούσα στο χέρι μου, εξαφανίστηκε». Το αεροπλάνο μπόρεσε να πραγματοποιήσει την αναγκαστική προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ και οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Τραν πρόσθεσε: «Είπαν ότι χρειάστηκαν 30 λεπτά, αλλά μου φάνηκε πολύ περισσότερο. Δεν είχα τηλέφωνο και έτσι δεν είχα ιδέα για την ώρα, οπότε καθόμουν εκεί και κοιτούσα την τρύπα όλη αυτή την ώρα και ήλπιζα ότι δεν θα πάθαινε μεγαλύτερη ζημιά».