Τον άγριο καβγά μεταξύ δύο ανδρών σε ένα βαγόνι του μετρό στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη και τον απόλυτο πανικό των επιβατών μετά τον πυροβολισμό του ενός μέσα στο τρένο σε ώρα αιχμής την περασμένη Πέμπτη καταγράφει ένα βίντεο.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από επιβάτη, επιβεβαίωσε προηγούμενες μαρτυρίες στην Aστυνομία και δείχνει έναν άνδρα να προκαλεί έναν άλλο, πριν πέσουν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί στο γεμάτο τρένο.

Η Aστυνομία δήλωσε ότι ο ταραξίας, 36 ετών, πυροβολήθηκε με το δικό του όπλο, όταν ο άλλος άνδρας, 32 ετών, κατάφερε να του το αρπάξει και να ανοίξει πυρ.

Αλλά πριν από τους πυροβολισμούς, οι δύο άγνωστοι διαπληκτίστηκαν για αρκετά λεπτά, καθώς οι υπόλοιποι επιβάτες τούς παρακαλούσαν να σταματήσουν, σημειώνοντας ότι υπήρχαν παιδιά στο βαγόνι.

Κάποια στιγμή, ο 36χρονος πέταξε το μπουφάν του στο κάθισμα και άρχισε σιγά σιγά να ψάχνει τις τσέπες του, ενώ φώναζε σε μια γυναίκα. Ύστερα από λίγο, έβγαλε ένα όπλο, το όπλισε και όρμησε στον 32χρονο.

Οι επιβάτες στο γεμάτο βαγόνι ξέσπασαν σε κραυγές και έτρεξαν στην απέναντι πλευρά του βαγονιού, ενώ αρκετοί έπεσαν στο έδαφος.

Το υπόλοιπο της μάχης δεν βιντεοσκοπήθηκε, αλλά ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί πυροβολισμοί μόλις το τρένο κατέληξε στον σταθμό.

Η γυναίκα που βιντεοσκοπούσε το βίντεο φώναξε απεγνωσμένα «αφήστε με να βγω!» λίγα δευτερόλεπτα προτού ανοίξουν οι πόρτες και οι πανικόβλητοι επιβάτες βγουν στην αποβάθρα και κατευθυνθούν έξω από τον σταθμό, προς τον δρόμο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος κατάφερε να αποσπάσει το όπλο κατά τη διάρκεια της πάλης και να το χρησιμοποιήσει εναντίον του επιτιθέμενου. Τελικά συνελήφθη, όπως δημοσιεύει η New York Post.

Ο 36χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Το βαγόνι του μετρό στον σταθμό ήταν «γεμάτο αίμα και βαλλιστικά ίχνη», όταν έφτασε η Αστυνομία, ανέφερε μια πηγή.