Μαθήματα ζωής παραδίδει μια νεαρή γυναίκα που διαγνώστηκε με δύο όγκους στο κεφάλι, καθώς δύο μήνες μετά την αφαίρεση τους ετοιμάζεται να τρέξει σε ημιμαραθώνιο, ώστε να στείλει μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Η 32χρονη Leanna Scaglione που κάποτε ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα και ανέκαθεν ασχολούνταν με τον αθλητισμό, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας από την εφηβεία της.

Σύμφωνα με τη New York Post, σε ηλικία 16 ετών τραυματίστηκε στο ισχίο και ανέπτυξε έναν όγκο στο «μέγεθος γκρέιπφρουτ» στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Για ενάμιση χρόνο έμεινε καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και έμαθε να περπατάει από την αρχή, αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί.

Officially home and recovering! TW: surgical scar photo included Surgery went super well. Facial paralysis is…

Posted by Leanna Scaglione on Monday, January 22, 2024

Μετά από λίγα χρόνια, ανακάλυψε ότι πάσχει από νευροϊνωμάτωση τύπου 2, μια γενετική διαταραχή που προκαλεί τη δημιουργία όγκων στον νευρικό ιστό. Έκτοτε ανέπτυξε δύο όγκους μέσα στα αυτιά της, ενώ ο δεξιός διπλασιαζόταν σε μέγεθος κάθε έξι μήνες, διαταράσοντας την ακοή και την ισορροπία.

Έτσι, πριν δύο μήνες αφαίρεσε τους όγκους, αλλά παρουσιάστηκαν επιπλοκές. Συγκεκριμένα, έπαθε προσωρινή παράλυση στη δεξιά πλευρά του προσώπου και έχασε την ακοή στο δεξί αυτί, με αποτέλεσμα να φοράει ειδικό ακουστικό, αλλά ακούγοντας ελάχιστους ήχους, λόγω της μεγάλης ζημιάς.

Τώρα, προετοιμάζεται να τρέξει στον ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης, ώστε να στείλει μήνυμα ελπίδας, με την ίδια να τονίζει πως «στη ζωή όλα είναι δυνατά και ποτέ δεν πρέπει να τα βάζεις κάτω».

I AM A BIONIC WOMAN! … Not really though… Meet my ABI Implant! 😊🦻🏻So far I can only hear buzzing noises, but that’s…

Posted by Leanna Scaglione on Wednesday, February 28, 2024