Ένα νέο θρίλερ φαίνεται πώς έχει ξεκινήσει με τον Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη φυλακή που κρατούνταν, καθώς μετά την παράδοση της σορού του στη μητέρα του Λουντμίλα, δεν έχει γίνει ακόμη η κηδεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του Ναβάλνι παρέλαβε τη σορό, υπογράφοντας ένα πιστοποιητικό θανάτου που έγραφε ότι πέθανε από «φυσικά αίτια».

Στη συνέχεια, φέρεται να έλαβε προθεσμία τριών ορών να συμφωνήσει σε «μυστική» ταφή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ρωσικές αρχές θα πάρουν πίσω τη σορό για να τη θάψουν στις φυλακές.

Η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι δεν μπήκε σε διαπραγματεύσεις κι εξακολουθεί να έχει τη σορό του γιου της, παρά τη λήξη του σχετικού τελεσίγραφου από την πλευρά των ρωσικών αρχών.

Η εκπρόσωπος του αντιφρονούντα, Κίρα Γιάρμις, έγραψε στο X (πρώην Twitter) πώς δεν δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας «με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι».

«Η κηδεία δεν έχει γίνει ακόμη. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε νέα», τόνισε η Γιάρμις.

Η Μόσχα φοβάται ότι μία ανοιχτή κηδεία του Ναβάλνι, ενδεχομένως να μετατραπεί σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν.

Άλλωστε ο ίδιος ο Ναβάλνι, στο τελευταίο δημόσιο κάλεσμα του μέσα από τη φυλακή, είχε ζητήσει από τους Ρώσους να βγουν στους δρόμους εναντίον του καθεστώτος, την ημέρα των εθνικών εκλογών στη χώρα.