Ένας υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε σε δημοπρασία το εξωφρενικό ποσό των 9.000 δολαρίων, για να αποκτήσει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια χρυσού χρώματος με το αυτόγραφο του αμερικανού πρώην προέδρου. Πρόκειται για τον Ρόμαν Σαρφ, ρώσο ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του εμπορίου πολυτελών ρολογιών, «Luxury Bazaar», ο οποίος αποχώρησε από τη δημοπρασία κρατώντας τα παπούτσια στο… χέρι από το Sneaker Con της Φιλαδέλφειας.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την κυκλοφορία των χρυσών αθλητικών παπουτσιών, που αποτελούν μέρος της νέας σειράς παπουτσιών του, κατά τη διάρκεια μιας έκπληξης σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Ένα βίντεο, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον Σαρφ να χαμογελά και να μιλά στο συγκεντρωμένο πλήθος, επιδεικνύοντας τα χρυσά αθλητικά παπούτσια που αγόρασε δίνοντας τη μεγαλύτερη προσφορά, όπως έγραψε η New York Post.

Τα παπούτσια, που φέρουν λεπτομέρεια αμερικανικής σημαίας στο πίσω μέρος, κοστίζουν 399 δολάρια. Περιορισμένα σε μόλις 1.000 ζευγάρια, τα αθλητικά παπούτσια εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από δύο ώρες μετά την κυκλοφορία τους. «Θα έχουμε μια γιορτή αυτόν τον Νοέμβριο και θα φορέσω αυτά τα μοναδικά αθλητικά παπούτσια με την υπογραφή του Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Σαρφ μετά τη νίκη, αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Times Now World».

Αργότερα, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σκοπεύει να δώσει τελικά τα παπούτσια στα παιδιά του, «αλλά προς το παρόν θα εμφανίζεται με αυτά στο γραφείο», έγραψε στο X.