Συναγερμός έχει σημάνει σε αεροπορική βάση στη Μοντάνα των ΗΠΑ, γιατί έπεσαν πυροβολισμοί, λίγο πριν πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αρχικά υπήρξε σύγχυση στη μονάδα Malmstrom, επειδή νόμιζαν ότι οι πυροβολισμοί ήταν μέρος της άσκησης. Ωστόσο, φέρεται να εντοπίστηκε ύποπτη δραστηριότητα, η οποία έθεσε σε συναγερμό τη βάση, που μπήκε σε lockdown.

Έτσι, η Πολεμική Αεροπορική Βάση Μάλμστρομ ανακοίνωσε πως «μπήκε σε καθεστώς lockdown από τις 10:29 π.μ. της 15ης Φεβρουαρίου ως απόκριση σε ειδοποίηση ενεργού σκοπευτή στη βάση. Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι ύψιστης προτεραιότητας και οι ενημερώσεις θα συνεχίσουν να προέρχονται από επίσημα κανάλια».

REAL WORLD ACTIVE SHOOTERMalmstrom Air Force Base has entered a lockdown status as of 10:29 AM on February 15 in…

Posted by Malmstrom Air Force Base on Thursday, February 15, 2024

Επίσης, το Αστυνομικό Τμήμα του Great Falls σε ανάρτησή του γράφει πως περιστατικό είναι σε εξέλιξη σημειώνοντας πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν περισσότερες πληροφορίες και να μην καλούν την Άμεση δράση αν δεν υπάρχει κάτι επείγον να αναφέρουν.

«Τα μέλη της κοινότητας μπορεί να δουν μια μεγάλη αστυνομική παρουσία στο ανατολικό άκρο της πόλης. Ανταποκρινόμαστε, με το σερίφη/ιατροδικαστή της κομητείας Cascade, σε αναφορές για ένα περιστατικό που μπορεί ίσως συμβαίνει στην αεροπορική βάση του Malmstrom», ανέφερε σχετική ανάρτηση.

11:35AM – We are still actively working this situation by providing security and support in the area of the base and…

Posted by Great Falls MT Police Department on Thursday, February 15, 2024