Ινδοί αγρότες που προσπαθούν να φτάσουν στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, συγκρούστηκαν για δεύτερη διοαδοχική μέρα με τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες χρησιμοποίησαν drones για να ρίξουν δακρυγόνα, σύμφωνα με εικόνες τηλεοπτικών δικτύων.

Εκατοντάδες αγρότες, που ταξιδεύουν με φορτηγά και αυτοκίνητα γεμάτα τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλες προμήθειες, άρχισαν να κατευθύνονται προς το Νέο Δελχί την Τρίτη το πρωί, αφού οι συνομιλίες μεταξύ των συνδικάτων τους και της κυβέρνησης της Ινδίας απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με την υιοθέτηση ελάχιστης τιμής για την πώληση των προϊόντων τους.

Οι διαδηλωτές έχουν σταματήσει στο Σάμπχου, που χωρίζει τα κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα, από όπου κατάγονται οι περισσότεροι αγρότες, σχεδόν 200 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό τους.
«Θέλουμε ο πρωθυπουργός να βγει μπροστά και να μιλήσει στους αγρότες», δήλωσε ο Σαρουάν Σινγκ Πάντχερ, γενικός γραμματέας της επιτροπής αγροτών του κρατιδίου Πουντζάμπ, στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ζήτησε από τους αγρότες να συζητήσουν το θέμα. «Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες να μιλήσουμε με τα συνδικάτα των αγροτών με εποικοδομητικό και θετικό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Αρζούν Μούντα, σήμερα.