Ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει στην Καλιφόρνια μετά το ταξίδι-αστραπή στο Λονδίνο για να δει τον βασιλιά Κάρολο, μετά τη σοκαριστική διάγνωση του Βρετανού μονάρχη με καρκίνο.

Ο δούκας του Σάσεξ εθεάθη στο Χίθροου το απόγευμα της Τετάρτης, 24 ώρες μετά την άφιξή του στη Βρετανία.

Ο πρίγκιπας Χάρι, όπως αναφέρει η Daily Mail, έφτασε στη βασιλική κατοικία στις 14:42 της Τρίτης.

Η συνάντηση με τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Είχαν μια σύντομη συνάντηση πριν ο βασιλιάς και η Καμίλα οδηγηθούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και από εκεί στο Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ με ελικόπτερο. Πηγή του παλατιού ανέφερε στους Times ότι η συνάντηση του Χάρι και του βασιλιά ήταν σύντομη επειδή ο Κάρολος ήταν κουρασμένος από μια επέμβαση τη Δευτέρα.

Εικάζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν είδε τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ ή τη νύφη του Κέιτ Μίντλετον, η οποία αναρρώνει από χειρουργείο στην κοιλιά.

«Δεν υπάρχει σενάριο διαδοχής του βασιλιά Καρόλου»

Για την παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου, μετά την ανακοίνωση του Παλατιού ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μίλησε η επικοινωνιολόγος και πρώην συνεργάτιδα της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, Ανδριανή Μανέττα. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει σενάριο διαδοχής του, εξήγησε γιατί όλοι έχουν στρέψει το βλέμμα στην επιστροφή του Χάρι.

Όπως υπογράμμισε αρχικά η επικοινωνιολόγος μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» «δεν γίνεται λόγος για διαδοχή ακόμη. Αυτή τη στιγμή ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί το δικαίωμα του σε ό,τι αφορά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή το δικαίωμά του της υπογραφής, ως βασιλιάς, αλλά και των προσωπικών συναντήσεων μέσα στο παλάτι. Από σήμερα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, θα τον εκπροσωπεί στις δημόσιες εμφανίσεις, από εχτές η πριγκίπισσα Άννα έχει αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες και πάλι στο όνομα του Βασιλιά».