Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα πέντε τραυματίστηκαν όταν αριστεροί μαχητές πυροβόλησαν εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας μπροστά από δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, σε μια απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, όπως την αποκάλεσε η Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι η αστυνομία σκότωσε τους δύο δράστες, οι οποίοι, όπως είπε, πιστεύεται ότι ανήκαν στην ομάδα DHKP-C.

Η DHKP-C, το Επαναστατικό Μέτωπο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, είναι μια παράνομη μαρξιστική οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Έχει κατηγορηθεί για μια σειρά επιθέσεων και βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στην Τουρκία από το 1990. Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις κατά της ομάδας κατά τη διάρκεια των ετών, συλλαμβάνοντας και σκοτώνοντας δεκάδες μέλη της.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 11:46 το πρωί τοπική ώρα (10:46 ώρα Ελλάδος), στην τρίτη είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, στο σημείο ελέγχου της Αστυνομίας.

Νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα, οι δράστες της επίθεσης, μέλη της αριστερής ένοπλης οργάνωσης DHKP/C, όπως ανέφερε ο κ. Γερλίκαγια.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα, τα τρία εκ των οποίων αστυνομικοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς σημείωσε ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ηρωικούς αστυνομικούς μας που απέτρεψαν την προδοτική επίθεση και εξουδετέρωσαν τους δύο υπόπτους. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους αστυνομικούς και στους πολίτες μας που τραυματίστηκαν από την επίθεση» σημείωσε ο ίδιος.