Παντελή έκπληξη έδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ερωτήθηκε για τα χέρια του, που είχε φανεί να έχουν κόκκινες κηλίδες σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την ώρα που έφευγε από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αυτό, φυσικά, προκάλεσε εικασίες και χλευασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τραμπ εμφανίστηκε στο «Fox News» την Τετάρτη, με τον δημοσιογράφο Mark Meredith να ρωτά: «Πώς είναι το χέρι σου; Φαίνεται ότι είναι καλύτερα τώρα».

– «Το χέρι μου;» ρώτησε ο πρώην πρόεδρος.

– «Ναι, δεν είδες τις φωτογραφίες; Βγαίνοντας από τον Πύργο Τραμπ;» συνέχισε ο δημοσιογράφος με τον πρώην αμερικανό πρόεδρο να υποστηρίζει ότι δεν είδε τις φωτογραφίες, λέγοντας ότι δεν υπήρχε «τίποτα» στα χέρια του. «Ίσως να ήταν Τεχνητή Νοημοσύνη» είπε.

Ο Τραμπ φωτογραφήθηκε στις 17 Ιανουαρίου την ώρα που αποχωρούσε από το διαμέρισμά του στο Μανχάταν, για να παραστεί στη δεύτερη δίκη του για τον βιασμό της συγγραφέως Τζιν Κάρολ. Στις φωτογραφίες φάνηκε να έχει κόκκινα σημάδια που έμοιαζαν με φουσκάλες στο χέρι και συγκεκριμένα στον δεξιό δείκτη, τον αντίχειρα και την παλάμη του.

Οι φωτογραφίες πυροδότησαν εικασίες σχετικά με την αιτία της φαινομενικής πάθησης, από κάποια πτώση μέχρι κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (σύφιλη), αίμα ή σημάδι από μαρκαδόρο, αλλά ώρες αργότερα είχαν εξαφανιστεί από τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τις χειρονομίες του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Νιου Χαμσάιρ, όπως μεταδίδει η independent.

Μάλιστα, αμερικανικά ΜΜΕ επιστράτευσαν μέχρι και δερματολόγους, που αποφάνθηκαν ότι τα σημάδια πιθανώς ήταν εξανθήματα, που μπορεί να είχαν διάφορες αιτίες…