Μία πρώην καθηγήτρια οικιακής οικονομίας -που έγινε γνωστή με ένα viral αποχαιρετιστήριο βίντεο από μαθητές και εμφανίστηκε στο Good Morning America το 2020- παραδέχτηκε ότι έκανε σεξ με έναν μαθητή γυμνασίου έως και 30 φορές.

Η 33χρονη Heather Hare ομολόγησε την ενοχή της ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου για παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα και τώρα έρχεται αντιμέτωπη με ποινή έως και ισόβια κάθειρξη. Η γυναίκα έκανε σεξ με το θύμα, με τον μαθητή στο γυμνάσιο Bryant στο Αρκάνσας, δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022. Πριν από τη σύλληψή της και την παραίτησή της από το γυμνάσιο τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η καθηγήτρια λατρεύτηκε από τους μαθητές της. Ηχογράφησαν ακόμα και ένα βίντεο αποχαιρετισμού, όταν το μάθημά της σταμάτησε προσωρινά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Με πλήγωσε που τη βλέπω τόσο αναστατωμένη, γιατί είναι τόσο εξυπηρετική και πάντα τόσο ωραία», είπε μια μαθήτρια, η Bella Watkins, στο Good Morning America το 2020. «Το να τη βλέπω να κλαίει ήταν απαίσιο. Είπα “πρέπει να κάνω κάτι για αυτήν”».

Η Hare πέρασε το κατώφλι των Αρχών τον Απρίλιο του 2023 μετά από διάφορες αναρτήσεις στο TikTok και στο Snapchat που ισχυρίζονταν ότι είχε σχέση με έναν μαθητή, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Συνελήφθη ξανά τον Ιούλιο, αφού εμφανίστηκε ένας δεύτερος μαθητής, με αποτέλεσμα οι Αρχές να αναζητήσουν πρόσθετες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού, δήλωσε το αστυνομικό τμήμα του Μπράιαντ.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι η Hare, όταν συνάντησε το θύμα για πρώτη φορά, ξεκίνησε ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής μαζί του. Η 33χρονη καθηγήτρια τελικά έδωσε στον μαθητή τον αριθμό τηλεφώνου της και μίλησε μαζί του μέσω Instagram και Snapchat. Είπε στο θύμα ότι ονειρευόταν ότι έκαναν σεξ και του έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού της στο Κόνγουεϊ του Αρκάνσας. Έμενε στο σπίτι με τον σύζυγό της και τη μικρή της κόρη. Μεταξύ του σχολικού έτους 2021 και 2022, έκανε σεξ με το θύμα έως και 30 φορές, μεταξύ των οποίων πολλές φορές στο σπίτι της στο Κόνγουεϊ, στο όχημά της, στην τάξη της και στους χώρους στάθμευσης στο γυμνάσιο Bryant. Παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με το θύμα μεταξύ 21 Απριλίου και 24 Απριλίου 2022, όταν επέβλεπε μια εκδρομή στην Ουάσιγκτον.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζόναθαν Ντ. Ρος είπε: «Αυτή η πρώην καθηγήτρια εκμεταλλεύτηκε τη θέση εμπιστοσύνης και την ευπάθεια ενός ανηλίκου, χρησιμοποιώντας τον ρόλο της για να δελεάσει τον ανήλικο σε παράνομη σεξουαλική δραστηριότητα». Ο Ρος πρόσθεσε: «Το γραφείο μας θα συνεχίσει να επιδιώκει σημαντικές κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε επαγγελματία εκπαίδευσης κακοποιεί σεξουαλικά τους μαθητές του». Οι εισαγγελείς είπαν ότι αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή 10 ετών και μέγιστη ισόβια κάθειρξη. Οι εισαγγελείς συνιστούν να περάσει 13 χρόνια στη φυλακή, σύμφωνα με τη συμφωνία ένστασης που είδε η DailyMail.com.