«Τύχη βουνό» είχε ένας φοιτητής, γιατί όχι μόνο δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και επέζησε, αλλά δεν αντιλήφθηκε τον τραυματισμό, με αποτέλεσμα να παρτάρει αχαλίνωτα για μέρες, μέχρι που αναγκάστηκε να νοσηλευτεί.

Ο 21χρονος Mateus Facio από τη Βραζιλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήγε σε τριήμερο πάρτι που έγινε στην παραλία Cabo Frio κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Κάποια στιγμή ένιωσε μια ενόχληση στο κεφάλι, αλλά δεν έδωσε σημασία και συνέχισε το έξαλλο γλέντι, ανέφερε η New York Post σε σχετικό δημοσίευμα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οδήγησε περίπου 200 μίλια προς το σπίτι του και έπεσε για ύπνο μόλις έφτασε. Όταν ξύπνησε την επόμενη μέρα, το χέρι του έκανε σπασμούς και καθώς σπουδάζει Ιατρική, θεώρησε ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Εκεί οι γιατροί εντόπισαν πως για τέσσερις μέρες είχε καρφωμένη σφαίρα εννέα χιλιοστών στο κεφάλι του, η οποία ξεκίνησε να επηρεάζει τον εγκέφαλο και να προκαλεί ερεθισμό στα νεύρα, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρή μόλυνση.

«Έμοιαζε με κακόγουστο αστείο. Νόμιζα πως ήταν πέτρα, αλλά τελικά αποδείχτηκε σφαίρα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν κατάλαβα κάτι, πόσο μάλλον από την στιγμή που σπουδάζω για να γίνω γιατρός. Αν ακούγονταν ο πυροβολισμός, θα το έπαιρνα χαμπάρι», είπε χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί λοιπόν, έκαναν δίωρο χειρουργείο και αφαίρεσαν το βλήμα, ενώ ο νευροχειρουργός Flávio Falcometa δήλωσε πως «ο ασθενής στάθηκε εξαιρετικά τυχερός που δεν υπέστη σοβαρότερη βλάβη, όπως παράλυση του χεριού του ή ακόμη και ολόκληρου του σώματός του».

Επίσης, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του χειρουργείου όλα πήγαν« εκπληκτικά καλά», γιατί ο νεαρός μπορούσε να πάθει «αιμορραγία, μηνιγγίτιδα, ακόμη και να πεθάνει».

Πλέον, ο 21χρονος είναι καλά στην υγεία του, ενώ λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για να αποφύγει διάφορες πιθανές μετεγχειρητικές λοιμώξεις.