Αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν «εκτός ελέγχου» σκύλο σε δρόμο του δυτικού Λονδίνου μέρα μεσημέρι, λίγα λεπτά αφότου το ζώο σκότωσε έναν άλλο σκύλο.

Βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media, δείχνει έναν αστυνομικό με πυροβόλο όπλο να σημαδεύει έναν σκουρόχρωμο σκύλο καθώς εκείνος σέρνει ένα άλλο σκυλί. Τότε, ο αστυνομικός πυροβολεί και πετυχαίνει το ζώο, το οποίο όμως συνεχίζει να τρέχει χτυπημένο για λίγα ακόμα μέτρα.

Άνθρωποι ακούγονται να ουρλιάζουν στο βάθος, καθώς δύο αστυνομικοί κυνηγούν τον σκύλο στη Λεωφόρο Κουίνς, στο Γκρίνφορντ του Ίλινγκ. Μια γυναίκα ακούγεται να λέει: «Μόλις πυροβόλησαν τον σκύλο. Ω, Θεέ μου».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο σκύλος «εξολοθρεύτηκε για να αποτραπεί η πρόκληση περαιτέρω σοβαρής βλάβης», όπως γράφει η Daily Mail.

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ζώο και δήλωσε: «Μας κάλεσαν στις 10.39 π.μ. στις 14 Ιανουαρίου για να μας αναφέρουν ότι ένας ανεξέλεγκτος σκύλος είχε σκοτώσει έναν άλλο σκύλο στην Queens Ave, Greenford. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πήραν την απόφαση να σκοτώσουν τον σκύλο επί τόπου, προκειμένου να αποτρέψουν την πρόκληση περαιτέρω σοβαρής βλάβης. Ξέρουμε ότι αυτό αναστάτωσε τους παρευρισκόμενους», προσθέτουν οι Αρχές.