Οι κροατικές αρχές συνέλαβαν πέντε μέλη των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Bad Blue Boys, έπειτα από επίθεση σε ανήλικους στην πόλη Βούκοβαρ. Σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, τουλάχιστον ένας από αυτούς φέρεται να εμπλέκεται και στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κροατία αναφέρεται πως το συμβάν σημειώθηκε στις 22:25 το βράδυ του περασμένο Σαββάτου (6/1). Συγκεκριμένα, οι αρχές έλαβαν κλήση πως ξέσπασε συμπλοκή στο κέντρο της πόλης μεταξύ αρκετών ατόμων. Σύμφωνα με την κροατική ιστοσελίδα «Vecernij List», οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν σ’ ένα γκρουπ εφήβων και ξυλοκόπησαν άγρια δύο παιδιά που μιλούσαν στα σέρβικα, ενώ παρέα τους βρίσκονταν τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα κροατικής καταγωγής.

Ο πατέρας των δύο παιδιών από τη Σερβία, ανέφερε στα ΜΜΕ της πατρίδας του, αλλά και της Κροατίας πως «έχει πληροφορίες ότι κάποιοι από τους δράστες συμμετείχαν επίσης στις ταραχές στην Αθήνα όταν σκοτώθηκε οπαδός της ΑΕΚ». Στο δημοσίευμά της, η «Vecernij List», αναφέρει πως όντως τουλάχιστον ένας εξ αυτών φέρεται να είχε εμπλακεί και στα εκτεταμένα επεισόδια έξω από την «OPAP Arena» και να κρατούνταν στην Ελλάδα. Η σερβική εφημερίδα «kurir», πάλι, σημειώνει πως ένας από τους δράστες «πέρασε τέσσερις μήνες υπό κράτηση στην Ελλάδα προτού επιστρέψει στην Κροατία τον προηγούμενο μήνα».

Ακόμη κι ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι χούλιγκαν που επιτέθηκαν στα παιδιά στο Βούκοβαρ να είναι οπαδοί που συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές το περαμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος χαρακτήρισε την οπαδική βία «φρικτό φαινόμενο».