Μπουλόνια που χρειάζονται «πρόσθετο σφίξιμο» βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων των Boeing 737 Max 9, σύμφωνα με ανακοίνωση της United Airlines. Οι επιθεωρήσεις ξεκίνησαν μετά το τρομακτικό ατύχημα της Alaska Airlines την Παρασκευή.

Η United Airlines είπε ότι «προβλήματα εγκατάστασης», που σχετίζονται με τα βύσματα της πόρτας, θα «επιλυθούν» πριν ο τύπος του αεροσκάφους επιστρέψει σε υπηρεσία, όπως ανέφερε το BBC. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή περίπου 171 αεροπλάνα του ίδιου τύπου παραμένουν καθηλωμένα από τη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ.

Η μαρτυρία γυναίκας για την πτήση του τρόμου

Εν τω μεταξύ, μια γυναίκα που λέει ότι επέβαινε στην πτήση 1282 της Alaska Airlines, στην οποία ένα κομμάτι του αεροπλάνου αποκολλήθηκε στον αέρα, δήλωσε ότι φοβόταν ότι το αεροπλάνο θα «έπεφτε με τη μύτη ανά πάσα στιγμή» μετά την αποκόλληση του παραθύρου.

Η Courtney δημοσίευσε στο Instagram και το TikTok ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς το τρομακτικό περιστατικό, το οποίο, όπως είπε, ήταν σαν κάτι βγαλμένο από ταινίες, σύμφωνα με το Business Insider.

Σε ένα ξεχωριστό βίντεο στο TikTok, η Courtney μοιράστηκε φωτογραφίες από το Instagram story της, που την έδειχναν να κάθεται στο αεροπλάνο πριν από την απογείωση.

Λέει ότι καθόταν κοντά στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, μπροστά από το παράθυρο που αποκολλήθηκε σε ύψος περίπου 16.000 ποδιών το απόγευμα της Παρασκευής.

Καθώς άρχισε να δημιουργείται αναστάτωση πίσω της, σημειώνει, η ίδια και άλλοι επιβάτες προσπάθησαν να κοιτάξουν προς το πίσω μέρος του αεροπλάνου, για να δουν τι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσαν να δουν την τρύπα στο αεροπλάνο μέσα από τα καλώδια από τις κρεμασμένες μάσκες οξυγόνου.

@imsocorny

Storytime about my experience on Alaska Air flight 1282 that emergency landed due to a door being ripped off the plane mid-flight. Otherwise known as the scariest moment of my freakin life #alaskaairlines #emergencylanding #flight #portland #scarystories

♬ original sound – Courtney

Η Courtney είπε ότι άκουσε έναν «πολύ δυνατό κρότο» και ένιωσε ένα «τράνταγμα και τις ριπές του ανέμου» από το πίσω μέρος του αεροπλάνου περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωση.

«Δεν είχαμε ιδέα τι είχε συμβεί ακόμα», είπε. «Δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Νόμιζα ότι ήταν αστείο, αλλά συνειδητοποίησα γρήγορα ότι κάτι είχε πάει πολύ στραβά. Ένιωθα ότι πίσω μου υπήρχε κίνηση, αλλά δεν μπορούσαμε να δούμε μέσα από τις μάσκες».

Είπε ότι ήταν ευγνώμων, που δε βρισκόταν στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, όπου τα τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αρκετών ανθρώπων είχαν «ρουφηχτεί» στο κενό από τα χέρια τους, αλλά πρόσθεσε ότι ήταν μάλλον χειρότερο το να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους εξαιτίας του φόβου που προέκυψε από το γεγονός ότι δεν γνώριζε τι είχε προκαλέσει την έκτακτη ανάγκη.

«Πραγματικά πίστευα ότι ήταν ο κινητήρας», είπε στο βίντεο. «Νόμιζα ότι ένας κινητήρας είχε εκραγεί – ένα φτερό είχε πέσει. Νόμιζα ότι θα πέφταμε με τη μύτη του αεροπλάνου από λεπτό σε λεπτό».

Κλείνοντας την περιγραφή της τρομακτικής πτήσης, η TikToker είπε ότι «όλοι άρχισαν να χειροκροτούν με την προσγείωση. Όλοι ήταν καλά, κινητά είχαν «εξαφανιστεί», πράγματα είχαν εξαφανιστεί, ένα παιδί το κράτησε η μητέρα του, για να μην φύγει από την τρύπα, αλλά όλοι ήταν καλά και αυτό ήταν το σημαντικό».