Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί σε λύκειο της Αϊόβας, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας που ενημερώθηκαν για την κατάσταση. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Λύκειο Πέρι, κατά την πρώτη ημέρα του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σχολικής περιφέρειας.

Το Πέρι, μια πόλη 7.900 κατοίκων, απέχει περίπου 64 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντε Μόινς. 

«Υπάρχει ένας ένοπλος στο λύκειο του Πέρι», κοντά στο Ντε Μόινς, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, είπε τηλεφωνικά ένας εργαζόμενος στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Ντάλας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Υπάρχει ένας ένοπλος στο λύκειο του Πέρι», κοντά στο Ντε Μόινς, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, είπε τηλεφωνικά ένας εργαζόμενος στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Ντάλας. 

Πλάνα που προβλήθηκα από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο του σχολείου.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για πολλά ελικόπτερα στο σημείο για να βοηθήσουν στη μεταφορά σοβαρά τραυματισμένων ατόμων, που λέγεται ότι φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς.