Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον 24χρονο μακελάρη της Πράγας και φαίνεται να άντλησε έμπνευση από τις πράξεις της 14χρονης Αλίνα Αφανασκίνα, την οποία ευχαρίστησε για την «βοήθεια» της.

Συγκεκριμένα, ο David Kozak διατηρούσε διαδικτυακό ημερολόγιο και εκεί ανέφερε ότι ονειρεύονταν να κάνει μακελειό, γιατί άντλησε έμπνευση από τον 19χρονο Ρώσο μακελάρη Ilnaz Galyaviev που σκόρπισε τον θάνατο στο σχολείο του το 2021. Μάλιστα, μελέτησε την επίθεση του και ήθελε να του μοιάσει.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου έχανε την πίστη του στην πεποίθηση ότι πρέπει να δολοφονήσει μαζικά κόσμο, κάτι που άλλαξε πριν λίγες μέρες.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2023 η 14χρονη Αλίνα Αφανασκίνα άνοιξε πυρ στο σχολείο της και σκότωσε ένα συμμαθητή της, αναφέρει το timesnownews.com και μετά αυτοκτόνησε.

Έτσι, στο ημερολόγιο που διατηρούσε στο Telegram, έγραψε για τη 14χρονη Ρωσίδα:

«Πάντα ήθελα να κάνω μακελειό σε σχολείο και μετά να αυτοκτονήσω. Ευχαριστώ την Alina Afanaskina για την πολύτιμη βοήθεια της.

Πάντα ήθελα να σκοτώσω, νόμιζα ότι θα γινόμουν μανιακός στο μέλλον…Όταν ο Ilnaz πυροβόλησε (σ.σ. Ρώσος μακελάρης του 2021 για επίθεση στο Καζάν), αντιλήφθηκα ότι είναι καλύτερο να δολοφονήσω μαζικά άτομα, από το να σκοτώνω μεμονωμένα. Έκατσα… Περίμενα… Ονειρευόμουν… Το ήθελα… αλλά η Alina έφτασε πάνω στην ώρα. Έμοιαζε θεόσταλτη».