Ένα πάρτι «σχεδόν γυμνών», που διοργάνωσαν διασημότητες της showbiz στη Μόσχα, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ των καλεσμένων και τη βαφτιστήρα του ισχυρού άντρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Την ώρα που οι Ρώσοι μάχονται στον πόλεμο, πάντως, το να διασκεδάζει κάποιος σχεδόν γυμνός ήταν κάτι που οι περισσότεροι έκριναν αρνητικά.

«Σόδομα και Γόμορρα»

Το προκλητικό πάρτι παρομοιάστηκε με τα Σόδομα και τα Γόμορρα από επικριτές, που ισχυρίστηκαν ότι οι γελοιότητες των πλούσιων σταρ προσέβαλαν όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Ανάμεσα στους πιο γνωστούς καλεσμένους ήταν η έγκυος και χωρίς στηθόδεσμο Ksenia Sobchak, 40 ετών, τηλεοπτική παρουσιάστρια και «φιλελεύθερη» υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας το 2018, με ρούχο Sorelle.

«Πόσο πολύ ανήθικο είναι αυτό που κάνατε; Τα παιδιά μας μάχονται στο μέτωπο. Πόσο αναίσθητες είστε για ό,τι συμβαίνει στη χώρα, για τον πρόεδρο Πούτιν;» αναρωτήθηκε ο επίσης παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σολόβιοφ. Σύμφωνα με τη Daily Mail, υπάρχουν αναφορές ότι έχουν γίνει καταγγελίες στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν παρανομιών σε σχέση με τη διοργάνωση του πάρτι.

«Ο αρχιστράτηγος σηκώνει ένα ποτήρι για τη νίκη μας, και εσείς,”****”, ποιον υποστηρίζετε; «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως οι άνθρωποι σας μισούν και σε περιφρονούν;».

Ο 25χρονος ράπερ Vacio προκάλεσε οργή, φορώντας μόνο μια κάλτσα Balenciaga στο πέος του.

Το πάρτι με τον ενδυματολογικό κώδικα «σχεδόν γυμνός» οργανώθηκε από τη διάσημη μπλόγκερ Nastya Ivleeva, 32 ετών, που είναι τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός. «Κάθε φορά μετά τα πάρτι μου γράφουν ότι είναι δαιμονικά, ότι είναι ανήθικα, αν και οι άνθρωποι ήρθαν ντυμένοι όμορφα με σχεδόν γυμνές στιλιστικές επιλογές. Αλλά την ίδια ώρα βλέπουμε τα μοντέλα στη Δύση και λέμε “πόσο όμορφες και κουλ είναι”. Όταν το κάνουν οι δικοί μας καλλιτέχνες, όλοι λένε “πώς είναι αυτό δυνατόν;”» απάντησε η 32χρονη διοργανώτρια, η οποία για την περίσταση επέλεξε ένα φόρεμα αξίας 230.000 ευρώ. «Αποφάσισα να μην το παρακάνω με τα αξεσουάρ και ότι ένα διαμάντι αξίας 23 εκατομμυρίων (ρουβλίων) θα ήταν αρκετό», είχε γράψει σε ανάρτησή της σχετικά με το φόρεμα που έβαλε στο πάρτι.

Από την πλευρά της, η βαφτιστήρα του Πούτιν απάντησε στην κριτική για το ημίγυμνο πάρτι, λέγοντας: «Ίσως ήταν ένα κακό πάρτι κατά τη γνώμη σας. Θέλαμε αίγλη και βγήκε έτσι» είπε. «Ίσως δεν σας αρέσει να τα βλέπετε όλα, αλλά, συγγνώμη, το πού και πότε οι μεγάλοι πάνε γυμνοί είναι δική τους υπόθεση» πρόσθεσε.

«Ο κόσμος δεν είναι δίκαιος – έτσι ήταν πάντα, είναι και πάντα θα είναι. Κάπου σκοτώνονται άνθρωποι, κάπου λιμοκτονούν παιδιά και κάπου αλλού [οι άνθρωποι] πίνουν σαμπάνια την ίδια στιγμή. Κανένα πένθος δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Το κανάλι Telegram, που υποστηρίζει τον πόλεμο, είπε στους πλούσιους συμμετέχοντες: «Είστε απλώς αποβράσματα, θα καείτε στην κόλαση».

Τέτοιες φωνές πληθαίνουν εδώ και πολύ καιρό “για τον τρόπο που η Μόσχα αδιάκοπα γλεντά”, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες – κυρίως από τις φτωχές επαρχίες – σκοτώνονται ή ακρωτηριάζονται στον πόλεμο.