Όταν η 63χρονη Εμάν Σουντάνι ήταν έφηβη, μετακόμισε από την Ιορδανία στη Νέα Υόρκη. Τότε ξεκίνησε να ζει τον εφιάλτη δίπλα στον αδερφό της, ο οποίος τη βίαζε και τη χρησιμοποιούσε ως προσωπική «σκλάβα του σεξ» για δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το nypost.com, η 63χρονη Εμάν Σουντάνι υποστηρίζει πως ο 72χρονος αδερφός της, Μουτζ Σουντάνι, την κακοποιούσε φρικτά, ενώ την απομόνωνε, δεν την άφηνε να πάει σχολείο και την υποχρέωνε σε «δουλεία», σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

«Ο Μουτζ πήρε την παρθενιά της ενάγουσας το 1977, όταν η ίδια ήταν 17 ετών, λίγους μήνες αφότου έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ιορδανία», όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα. Η Σουντάνι έκανε έκτρωση, αφού ο αδερφός της την άφησε έγκυο το 1989, σύμφωνα με την αγωγή. «Συνέχισε να την αντιμετωπίζει ως σκλάβα του σεξ για δεκαετίες, μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, όποτε η ενάγουσα δραπέτευσε από τον Σουντάνι».

Από πλευράς του, ο κατηγορούμενος αναφέρει πως η αδερφή του είναι ψεύτρα. «Η αγωγή της Εμάν Σουντάνι είναι απολύτως ψευδής και μια μυθοπλασία», επέμεινε ο δικηγόρος του Μουτζ, Μάικλ Μπερκ. Ο κατηγορούμενος «αρνείται κατηγορηματικά κάθε ισχυρισμό».

Το χρονικό της αρρωστημένης σχέσης

Στην κατάθεσή της, η 63χρονη πλέον γυναίκα ισχυρίζεται πως ο αδερφός της της συμπεριφερόταν ως υπηρέτρια και έλεγχε τη ζωή της επί 45 χρόνια, ενώ την κακοποιούσε σεξουαλικά. Τα αδέρφια ζούσαν μαζί σε διάφορες περιόδους. Όταν η Σουντάνι ήταν 17 ετών, έγινε η κύρια κηδεμόνας των τριών γιων του αδελφού της και τότε ήταν που ο αδελφός της την ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του παρά τη θέλησή της, σύμφωνα με τη μήνυση.

Παράλληλα, η πρώτη σύζυγος του Μουτζ είχε δολοφονηθεί τον Σεπτέμβριο του 1977. Το πτώμα της βρέθηκε παρατημένο έξω από το τότε εστιατόριο του ζευγαριού. Η δολοφονία της δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

Τελικά, ο αδελφός της Εμάν κανόνισε το γάμο της με έναν Αιγύπτιο, τον Μοχάμεντ Ελκαρίμ. Ο Ελκαρίμ και η Σουντάνι απέκτησαν έναν γιο και αργότερα χώρισαν, ενώ εκείνη επέστρεψε στο σπίτι του αδελφού της. «Ο Σουντάνι πραγματοποιούσε τις σεξουαλικές επιθέσεις του εναντίον της αδερφής του, χρησιμοποιώντας βίαιο εξαναγκασμό, απροκάλυπτες απειλές, σωματική βία και εκφοβισμό», αναφέρει η αγωγή.

Ο Μουτζ επίσης «απείλησε και άσκησε σωματική βία» εναντίον της Εμάν και του γιου της, Μάρτιν, όπως αναφέρεται στα έγγραφα. Η Εμάν υποστήριξε, επίσης, ότι ο αδελφός της απείλησε «πολλές φορές» να σκοτώσει τον γιο της, ενώ συνήθιζε να τους σημαδεύει με όπλο. Είπε ότι ένιωθε παγιδευμένη, επειδή εκείνη και ο Μάρτιν φοβόντουσαν για τη ζωή τους.

Όταν έφυγε για το Κολοράντο

Στην καταγγελία, η ενάγουσα ανέφερε ότι ξέφυγε πέρυσι από τον αδελφό της, πηγαίνοντας στο Κολοράντο. Αφού κατέφυγε στο Κολοράντο, ο Σουντάνι την κατηγόρησε ότι του έκλεψε περισσότερα από 300.000 δολάρια σε μετρητά και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αναφέρεται στην αγωγή.

Αλλά το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Όραντζ μείωσε την κατηγορία κακουργήματος σε πλημμέλημα και η υπόθεση αργότερα απορρίφθηκε από το ποινικό δικαστήριο της πόλης Γκόσεν.

Ο δικηγόρος του Μουτζ δήλωσε ότι τόσο η Εμάν όσο και ο γιος της, Μάρτιν, διέφυγαν στο Κολοράντο μόλις ο Μουτζ υποψιάστηκε την απάτη του γιου της. Ο 34χρονος Μάρτιν Σουντάνι παραπέμφθηκε σε δίκη στο δικαστήριο της κομητείας Όραντζ βάσει κατηγορητηρίου, που του απαγγέλθηκε νωρίτερα φέτος, με την κατηγορία της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, επειδή φέρεται να υπεξαίρεσε 1,62 εκατομμύρια δολάρια από τον Μουτζ σε διάστημα πέντε ετών.

Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν ότι ο Μάρτιν πρόκειται να καταδικαστεί για την υπόθεση στις αρχές του επόμενου έτους. Παράλληλα, με την αγωγή της, η Εμάν ζητά τουλάχιστον 75.000 δολάρια από τον αδελφό της ως αποζημίωση.

«Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη όλων όσων με βοήθησαν να ξεφύγω από μια ζωή ανείπωτης κακοποίησης. Έχοντας κάνει αυτά τα βήματα, ενθαρρύνω όσους είχαν παρόμοιες εμπειρίες να είναι γενναίοι και να βγουν μπροστά», δήλωσε η Εμάν Σουντάνι στην εφημερίδα The Post.