Ένα φρικιαστικό έγκλημα φαίνεται πως έχει λάβει χώρα στις ΗΠΑ, όπου ένα 8χρονο αγοράκι φέρεται πως πέθανε από ασιτία, καθώς τη στιγμή του θανάτου του ζύγιζε μόλις 13 κιλά και ήταν γεμάτο μελανιές. Ο μικρός Ναβίν Τζόουνς άφησε την τελευταία του πνοή τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το nypost.com και τα επίσημα έγγραφα, αιτία θανάτου του 8χρονου ήταν ο χρόνιος υποσιτισμός και η σωματική κακοποίηση. Οι δύο γονείς βρίσκονται τώρα κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του.

Η 37χρονη μητέρα του, Στέφανι Τζόνους, ομολόγησε την ενοχή της την περασμένη εβδομάδα για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, με αντάλλαγμα λιγότερο χρόνο φυλάκισης. Ο πατέρας του, Μπράντον Γουόκερ, 41 ετών, δικάζεται αυτή την εβδομάδα με την ίδια κατηγορία.

Κατά τις πρώτες τρεις μέρες της δίκης του Γουόκερ, οι εισαγγελείς έδειξαν τρομαχτικές εικόνες του 8χρονου παιδιού, με τα κόκαλά του να φαίνονται από το δέρμα του, καθώς και εικόνες από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες έμενε το αγόρι. Οι μύες του Νάβιν είχαν εξασθενήσει, το δέρμα του είχε αποχρωματιστεί, το λίπος του είχε εξαφανιστεί και τα εσωτερικά του όργανα είχαν συρρικνωθεί κάτω από το φυσιολογικό τους μέγεθος και βάρος τη στιγμή του θανάτου του, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η ιατροδικαστής της υπόθεσης.

Σοκάρουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο

Παράλληλα, οι καρποί του μικρού Ναβίν είχαν σημάδια δεσίματος και ήταν γεμάτος μελανιές. «Ήταν τόσο υποσιτισμένος, που δεν μπορούσε καν να αντιδράσει στους τραυματισμούς», δήλωσε η ιατροδικαστής. Οι μύες του είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό ατροφίας, που ήταν πιθανό να μην μπορούσε να κινηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Άλλα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης έδειξαν ότι οι γονείς του Ναβίν περιόριζαν την πρόσβασή του στο φαγητό και στην τουαλέτα. Φέρεται να αντάλλασσαν μεταξύ τους μηνύματα στα οποία εξέφραζαν θυμό, όταν το αγόρι έτρωγε φαγητό από τα σκουπίδια ή ουρούσε στον τοίχο του υπνοδωματίου του, στο οποίο τον κρατούσαν κλειδωμένο και δεμένο με ένα σχοινί, σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομίας και τις εικόνες της σκηνής του εγκλήματος, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Ένα σημείωμα κολλημένο στην πόρτα του δωματίου του 8χρονου έδινε οδηγίες στον μεγαλύτερο αδελφό του να μην δίνει φαγητό στον Ναβίν και να μην τον αφήνει να βγαίνει από το δωμάτιό του. «Μην δώσεις στον Ναβίν φαγητό ή νερό! Μην τον αφήσεις να βγει από το δωμάτιο! Έχει ό,τι χρειάζεται μέχρι να ξυπνήσω! Μην κάνετε φασαρία!», αναφέρει το σημείωμα, που απευθύνεται στον μεγαλύτερο αδελφό του παιδιού.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ναβίν, ο Μπέντλι, ο οποίος ήταν 12 ετών τη στιγμή του θανάτου του αδελφού του, είχε ένα όμορφα επιπλωμένο δωμάτιο με βιντεοπαιχνίδια και ψεύτικα όπλα, ενώ το δωμάτιο του Ναβίν ήταν άδειο, με μόνο ένα παιχνίδι και ένα κρεβάτι με βρώμικο στρώμα και χωρίς σεντόνια ή κουβέρτες, σύμφωνα με τις φωτογραφίες. Μια ντουλάπα στο δωμάτιο ήταν γεμάτη ούρα και περιττώματα.

Ο ντετέκτιβ, που έχει αναλάβει την υπόθεση, περιέγραψε όσα είδε όταν επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας. Μίλησε για μια «φρικτή» οσμή, που διαχέονταν από το δωμάτιο του Ναβίν και η οποία δεν έμοιαζε με «τίποτα που να έχω ξαναμυρίσει ποτέ». Σημείωσε, επίσης, ότι το υπόλοιπο σπίτι της οικογένειας ήταν «τυπικό για μια τετραμελή οικογένεια» και ότι είχαν ένα καλά εφοδιασμένο ψυγείο.

Η επιμέλεια των παιδιών ανήκε στη γιαγιά τους

Η γιαγιά του Ναβίν, Λάουρα Γουόκερ, είχε την πλήρη επιμέλεια των αγοριών και τα μεγάλωνε από τότε που ήταν μωρά, αλλά τα πήγαινε συχνά στους γονείς τους. Τα άφησε στη φροντίδα των γονιών τους όταν έπρεπε να πάει στη Φλόριντα, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, τον Ιούλιο του 2021.

Δύο εβδομάδες αργότερα, επέστρεψε, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να της δώσουν πίσω τα αγόρια, όπως κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο. Στη συγκινητική κατάθεσή της ανέφερε ότι είδε για τελευταία φορά τον Ναβίν στο νοσοκομείο λίγο πριν πεθάνει. «Δεν έμοιαζε με άνθρωπο. Άγγιξα τον ώμο του και δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκεί παρά μόνο κόκαλα, που προεξείχαν. Υπήρχαν μελανιές σε όλο του το πρόσωπο. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο τόσο αδύνατο. Ήταν σαν ένας μικρός σκελετός», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Τώρα, ο πατέρας του παιδιού αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ οι δικηγόροι του προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο πως για την αδυναμία του να πάρει βάρος και να προσλάβει θερμίδες, έφταιγε η χρόνια δυσκοιλιότητα του αγοριού. Είπαν, επίσης, ότι η μητέρα του αγοριού έφταιγε για την κακοποίηση, καθώς ο πελάτης τους εργαζόταν πολλές ώρες ως φορτηγατζής και δεν ήταν συχνά στο σπίτι.