Μια όμορφη σωφρονιστική υπάλληλος κλήθηκε από έναν «χειριστικό» έμπορο ναρκωτικών να τον επισκεφτεί, όταν μετακόμισε σε άλλη φυλακή, για να συνεχίσουν τον κρυφό δεσμό τους. Η 26χρονη υπάλληλος των φυλακών παραδέχτηκε πως έκανε τηλεφωνικό σεξ με έναν κρατούμενο, με τον οποίο μάλιστα ανέπτυξε μια είδους σχέση εξ’ αποστάσεως.

Η υπόθεση έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, με την Ruth Shmylo να κατηγορείται ότι ξεκίνησε τη σχέση με τον κρατούμενο ενώ εργαζόταν ως υπάλληλος στη φυλακή Parc στο Bridgend της Ουαλίας, μεταξύ Αυγούστου 2020 και Απριλίου 2021.

Η «σχέση» τους -που κράτησε πέντε μήνες – αποκαλύφθηκε μετά τη μετακίνηση του κρατουμένου σε άλλη φυλακή. Ο κρατούμενος Χάρι Πούλεν είχε δώσει έναν αριθμό κινητού στη Shmylo σε ένα χαρτί και εκείνη του τηλεφώνησε. Οι κλήσεις άρχισαν να καταγράφονται από τις Αρχές, μετά από υποψίες ότι η γυναίκα είχε δεσμούς με κρατουμένους. Η Shmylo αρνείται τις κατηγορίες εναντίον της.

Ο επικεφαλής ασφαλείας των φυλακών, Dan Hayman, είπε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι η Shmylo είχε προειδοποιηθεί πως ξεπέρασε τα επαγγελματικά της όρια με κρατούμενους τον Ιανουάριο του 2021, ενώ τελικά απολύθηκε τρεις μήνες αργότερα, τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Ο Dan Hayman είπε: «Υπήρξε μια περίοδος λίγων ημερών, κατά την οποία ο Χάρι Πούλεν έγινε πολύ απειλητικός για το προσωπικό και, όταν το προσωπικό αντέδρασε σχετικά με το γιατί είχε αλλάξει τόσο η συμπεριφορά του, είπε πως ο λόγος είναι “η επί αρκετούς μήνες σύντροφός του, που ήταν έξω με άλλους άνδρες”». «Ήταν εξαιρετικά προφανές ότι είχε εδραιωμένη σχέση με τη Shmylo και η ανησυχία μας ήταν ότι η πιθανή συνεχής επαφή και σχέση θα έθετε το προσωπικό μας σε κίνδυνο» πρόσθεσε. Επίσης, ο επικεφαλής σημείωσε πως η Shmylo είναι μια «πολύ όμορφη 23χρονη», που διέτρεχε προφανή κίνδυνο χειραγώγησης από τον Pullen.

Η δίκη συνεχίζεται.