Ένα σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει τη Δυτική Αυστραλία, μετά από ένα περιστατικό που αφορούσε δύο εφήβους και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εικόνες, οι οποίες διαδόθηκαν γρήγορα, έδειχναν έναν άνδρα και μια γυναίκα να κάνουν σεξ σε μια εκδήλωση των Schoolies στο Dunsborough.

Το ζευγάρι βιντεοσκοπήθηκε σε… στενή επαφή την ώρα που μια ομάδα ανθρώπων που διοργάνωναν την εκδήλωση πλησιάζει για να το χωρίσει.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η ασφάλεια έδιωξε τους μαθητές από την εκδήλωση.

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας, Ρότζερ Κουκ δήλωσε, αργότερα ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κατά καιρούς στο Leavers», σύμφωνα με την εφημερίδα The West Australian. «Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβλέψουν αυτά τα παιδιά για να βεβαιωθούν ότι συμπεριφέρονταν σωστά», δήλωσε.

«Έδωσαν τις εξετάσεις τους. Είναι έτοιμοι να διασκεδάσουν. Το καταλαβαίνουμε αυτό. Καταλαβαίνω ότι από καιρό σε καιρό η ενέργεια των ανθρώπων είναι μεγαλύτερη. Αλλά πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι υπάρχει κατάλληλη συμπεριφορά σε τέτοιου είδους καταστάσεις».

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είδαν το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν κατέβει, αλλά τώρα δεκάδες απόφοιτοι – ακόμη και κάποιοι εθελοντές – αναρτούν τις αντιδράσεις τους για το περιστατικό.

Αρκετοί δημοσίευσαν βίντεο με την επίσκεψή τους στο σημείο όπου έγιναν όλα, ενώ άλλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη θρασύτατη κίνηση του ζευγαριού.

Παρά το σοκ και τα αστειάκια για το ζευγάρι, η ηγέτης των Φιλελευθέρων Λίμπι Μέταμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα. «Είναι απογοητευτικό ότι αυτή η συμπεριφορά μπόρεσε να συμβεί σε αυτό που η κυβέρνηση της Πολιτείας προωθεί εδώ και μήνες ως μια καλά ελεγχόμενη, ασφαλή ζώνη στην οποία οι έφηβοι μπορούν να γιορτάσουν», δήλωσε η ίδια, σύμφωνα με την εφημερίδα West Australian. «Είμαι βέβαιη ότι πολλοί γονείς θα θέσουν ερωτήματα σχετικά με το αν η ασφάλεια ήταν επαρκής και ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα κάνει το ίδιο».