Απορρίφθηκε το αίτημα για αναψηλάφηση της υπόθεσης της δολοφονίας του Πιέρ Πάολο Παζολίνι από την εισαγγελία της Ρώμης. Η αναψηλάφηση είχε ζητηθεί, μεταξύ άλλων, και για να διαπιστωθεί σε ποιους ανήκαν τα ίχνη τριών διαφορετικών DNA που εντόπισαν οι καραμπινιέροι στο σημείο της δολοφονίας.

«H απόφαση αυτή αποτελεί ήττα για όλους όσοι πιστεύουν ότι το ιταλικό κράτος πρέπει να εγγυάται την απόδοση δικαιοσύνης, ιδίως σε αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο Στέφανο Ματσιόνι, ο δικηγόρος που είχε καταθέσει το αίτημα αναψηλάφησης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών της περιφέρειας της Ρώμης, καθώς και εξ ονόματος του σκηνοθέτη Ντάβιντ Γκριέκο και του σεναριογράφου Τζοβάνι Τζοβανέτι.

Ο Ματσιόνι δήλωσε ότι «είναι σαφές πως ο Πίνο Πελόζι δεν μπορεί να θεωρηθεί ο μόνος υπεύθυνος της δολοφονίας του Πιέρ Πάολο Παζολίνι» και διερωτήθηκε «για ποιο λόγο δεν διατάσσονται νέες έρευνες» και «γιατί δεν γίνονται νέες αναλύσεις των dna που βρέθηκαν από τους καραμπινιέρους και ούτε δίδεται μια πειστική απάντηση σχετικά με το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας αυτής».

Ο Ιταλός ποιητής, σκηνοθέτης, συγγραφέας και δημοσιογράφος Πιέρ Πάολο Παζολίνι δολοφονήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1975 στην Όστια, παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης.