Έντονη είναι η διαφωνία περίπου 500 εργαζομένων της εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, επειδή απέλυσε τον CEO Σαμ Άλτμαν πριν από δύο μέρες.

Σύμφωνα με το Forbes, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να παραιτηθεί μετά την απομάκρυνση του τέως διευθύνοντος συμβούλου, διαμηνύοντας πως είναι «ανίκανο να επιβλέπει» την εταιρεία.

Παράληλλα, προειδοποίησαν πως αν το αίτημα τους δεν πραγματοποιηθεί, τότε θα ενταχθούν στη Microsoft η οποία έσπευσε να προσλάβει τον Άλτμαν.

Μια επιστολή υπογεγραμμένη από τους υπαλλήλους δήλωνε ότι η διαδικασία με την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο απέλυσε τον Άλτμαν και απομάκρυνε τον πρόεδρο Γκρεγκ Μπρόκμαν «έθεσε σε κίνδυνο όλη τη δουλειά που έκανε και υπονόμευσε την αποστολή και την εταιρεία μας».

Η Wall Street Journal αναφέρει πως ο Σαμ Άλτμαν εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής, αλλά έχει ξεκαθαρίσει στους μετόχους ότι θέλει ένα νέο ΔΣ και μια νέα δομή διαχείρισης ως προϋπόθεση, ενώ εξετάζει την επιλογή της ίδρυσης μιας νέας εταιρείας με πρώην συναδέλφους του στην OpenAI.