Μια μητέρα από το Μπρούκλιν ανακοίνωσε τον θάνατό της την Τρίτη σε μια σπαρακτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την έγραψε για να ξέρουν οι φίλοι και η οικογένειά της ότι γνώριζε το πόσο «βαθιά» την αγαπούσαν. Η Casey McIntyre, 38 ετών, πέθανε την Κυριακή από καρκίνο των ωοθηκών.

Ήταν εκδότρια στο Razorbill, που εκδίδει βιβλία για παιδιά και νέους. «Μια σημείωση για τους φίλους μου: αν το διαβάζετε αυτό, σημαίνει ότι έχω πεθάνει», ξεκίνησε την ανάρτησή της στο Instagram.

«Λυπάμαι πολύ, είναι απαίσιο»… Το τραγικό μήνυμα συνόδευε μια σειρά από φωτογραφίες, που δείχνουν τη McIntyre να χαμογελά ενώ περιτριγυρίζεται από αγαπημένα πρόσωπα, ιδιαίτερα από τον σύζυγό της, Άντριου Γκρέγκορι, και την 18 μηνών κόρη τους, Γκρέις. «Αγαπούσα τον καθένα από εσάς με όλη μου την καρδιά και, ειλικρινά, ήξερα πόσο βαθιά αγαπήθηκα», επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι τελευταίοι πέντε μήνες που πέρασε στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους της ήταν μαγικοί».

Ο σύζυγός της είπε ότι η ανάρτηση δυστυχώς διακόπηκε λόγω της επιδείνωσης της υγείας της. «Η Κέισι σκόπευε να ολοκληρώσει την ανάρτησή της με μια λίστα από πράγματα, που ήταν παρηγοριά και χαρά για εκείνη κατά τη διάρκεια της ζωής της και «είμαι κομμάτια», που δεν θα δω ποτέ αυτή τη λίστα», έγραψε.

Μάλιστα, ο ίδιος φαντάστηκε ότι η επί οκτώ χρόνια σύζυγός του στην ολοκληρωμένη ανάρτησή της θα περιλάμβανε την «κόρη τους Γκρέις, φάλαινες, παγωτό, τους αγαπημένους της φίλους, την παραλία, την ανιψιά και τους ανιψιούς της που λατρεύονταν, το διάβασμα 10 βιβλίων σε εβδομαδιαίες διακοπές, τους αγαπημένους της γονείς και την αδερφή της και την καταπληκτική μεγάλη οικογένειά τους, το κολύμπι, ένα τέλειο σάντουιτς με ψητό μοσχάρι και εμένα, το γλυκό της μέλι».

Ο Άντριου Γκρέγκορι ζήτησε από τους φίλους της McIntyre να σχολιάσουν μια παρηγοριά ή χαρά που μοιράστηκαν μαζί της. Η ανάρτηση έγινε γρήγορα viral με χιλιάδες likes και εκατοντάδες συγκινητικά σχόλια. «Ω Κέισι!!!! Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε χωρίς εσένα, αλλά θα το κάνουμε», είπε ο Γκρέγκορι.

Την Τετάρτη, ενημέρωσε τη σελίδα της συζύγου του στο Instagram με στιγμιότυπα οθόνης ενός… εν είδει μοιρολογίου, που μοιράστηκε από τον δικό του λογαριασμό και στο οποίο περιγράφει τη ΜακΙντάιρ ως μια αγαπημένη οικογενειάρχη και μια «αναπάντεχη Νεοϋορκέζα».

«Λάμβανε μεγάλη χαρά από τη δημοσίευση βιβλίων για μια νέα γενιά αναγνωστών και έβλεπε τον εαυτό της σε κάθε παιδί ξαπλωμένο σε έναν καναπέ, χαλί ή κουκέτα, βυθισμένο στην τελευταία του εμμονή με τα βιβλία», έγραφε η νεκρολογία της. Γεννημένη την 1η Φεβρουαρίου 1985, η McIntyre μεγάλωσε στο Άνω Μανχάταν και στο Tenafly του Νιου Τζέρσεϊ, προτού φοιτήσει στο κολέγιο Agnes Scott στη Τζόρτζια. Αυτή και ο Γκρέγκορι παντρεύτηκαν το 2015. Διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών σταδίου 3 το 2019, ενώ υποβαλλόταν σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Έκανα μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο [2020], όπου αφαίρεσαν ό,τι είχε καρκίνο – μια πλήρη υστερεκτομή, μέρος του σπλήνα μου, μέρος του ήπατος μου, μέρος του πνεύμονα μου. Αυτό ήταν το τρομακτικό κομμάτι», είπε στο Cup of Jo τον Ιούλιο του 2020. «Αυτές τις μέρες, αισθάνομαι πιο αισιόδοξη. Κάνοντας εξωσωματική γονιμοποίηση παράλληλα με τη θεραπεία του καρκίνου συνειδητοποίησα ότι οι γυναίκες περνούν από πολλά δύσκολα πράγματα και δεν μιλούν τόσο πολύ για αυτά».

Το ζευγάρι υποδέχτηκε την κόρη τους Grace τον Απρίλιο του 2022.

Η οικογένειά της θυμόταν με αγάπη ότι η McIntyre «ήξερε πάντα να προτείνει τα καλύτερα περιοδικά, τα καλύτερα εστιατόρια για εντοπισμό διασημοτήτων στο μεσημεριανό της διάλειμμα (!) και έδινε σε κάθε Νεοϋορκέζο τη συμβουλή: φρόντισε να αγοράσεις ένα παλτό που να καλύπτει τον πισινό σου, γιατί εκεί χάνεις πολλή ζεστασιά». Ωστόσο, «τα μεγαλύτερα δώρα και χαρές της ήταν η εξυπνάδα της, το εύκολο γέλιο της, η αφοσίωσή της στην οικογένεια και τους φίλους της, και η εκπληκτική αποφασιστικότητά της». Έλαβε θεραπεία από μια «κορυφαία» ιατρική ομάδα της Νέας Υόρκης και ήταν ιδιαίτερα ευγνώμων για τις «νοσοκόμες» της, οι οποίες καλώς ή κακώς της είπαν ότι μπορούσε να κάνει check in και μετά να περιμένει να ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία, ενώ τρώει ένα κοκτέιλ γαρίδας στο P.J. Clarke’s ».

Όσοι θέλουν μπορούν ανώνυμα στη μνήμη της να δώσουν χρήματα για ιατρικό εξοπλισμό μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης RIP Medical Debt.

Περισσότερα από 44.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης.