Η τραγική είδηση ​​της άγριας δολοφονίας μιας 44χρονης γυναίκας από τον ιερέα σύζυγό της μπροστά στα μάτια της τρομοκρατημένης οκτάχρονης κόρης τους, έχει συγκλονίσει τη ρωσική κοινή γνώμη. Η αστυνομία συνέλαβε τον 40χρονο ιερέα Μιχαήλ Ζουμπάρεφ μετά τη δολοφονία και τον αποκεφαλισμό της συζύγου του, Βικτόρια Ζουμπάρεβα, της οποίας το κεφάλι βρέθηκε στον καταψύκτη της οικογένειας, κατά τη διάρκεια του Χάλοουιν.

Τόσο η κόρη όσο και ο γιος τους Daniil, 17 ετών, νοσηλεύτηκαν σήμερα στο νοσοκομείο και έλαβαν ψυχολογική βοήθεια. Οι ενορίτες είχαν παραπονεθεί για την «περίεργη» συμπεριφορά του ιερέα και νωρίτερα αυτό το μήνα είχε τεθεί σε αναστολή από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές που επικαλούνται τις Αρχές, ο Ζουμπάρεφ «έκοψε με λεπίδα τον λαιμό της Βικτόριας» προτού διαμελίσει το σώμα της, μεταδίδει η Daily Mail.

Αμέσως μετά και με αίματα «άρχισε να προσεύχεται», προτρέποντας την κόρη του να συμμετάσχει. Το παιδί τηλεφώνησε στον μεγαλύτερο αδερφό της για να τον παρακαλέσει να επιστρέψει στο σπίτι της οικογένειας. Έφτασε αμέσως μετά. Κάποιες μαρτυρίες λένε ότι ο ιερέας έβαλε το κομμένο κεφάλι της γυναίκας του στην κατάψυξη και το βρήκε η κόρη του. Άλλοι αναφέρουν ότι ήταν ο γιος του «που ήλπιζε ότι το κεφάλι της μητέρας του θα μπορούσε να ξανακολληθεί» στο σώμα της.

Ο Zubarev καταγόταν από την αρκτική περιοχή του Murmansk και είχε εργαστεί ως ιερέας φυλακών. Αποφοίτησε από το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο της Μόσχας το 2010. Σε δήλωση της η εκκλησία έγραψε: «Αυτή τη στιγμή, ο ιερέας Μιχαήλ Ζουμπάρεφ είναι υπό κράτηση. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου διεξάγουν έρευνα».