Αντιφεμινιστής και δεξιός υποψήφιος δήμαρχος του Μάντσεστερ προέβη σε τρανς «αστείο» ως μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του PinkNews, ο Nick Buckley ισχυρίστηκε ότι είναι τρανς και ζήτησε να εκλεγεί στην πόλη ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος. Την Κυριακή (15 Οκτωβρίου), ο Buckley δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter) μια ανάρτηση για την εκλογή του με το hashtag #TransRightsAreHumanRights.

Έγραψε σε αυτή: «Δεν είχαμε ποτέ γυναίκα δήμαρχο στο ευρύτερο Μάντσεστερ. Αφήστε με να είμαι ο πρώτος».

Ο Μπάκλεϊ είναι υποψήφιος ως ανεξάρτητος στις δημαρχιακές εκλογές του Μάντσεστερ το 2024. Προηγουμένως ήταν μέλος του κόμματος Reform UK του Nigel Farage το 2021, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση και πίσω από δύο γυναίκες υποψήφιες.

Η προσπάθεια του Μπάκλεϊ να γίνει δήμαρχος του Μεγάλου Μάντσεστερ επικεντρώνεται στην επιθυμία του να υποστηρίξει τις «γυναίκες: τις αληθινές γυναίκες», ο όρος που χρησιμοποιείται από τρανσφοβικούς για να αποκλείσουν τις τρανς γυναίκες από αξιώματα, θέσεις στο Δημόσιο και άλλα υψηλά πόστα.

Οι αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι γεμάτα με αντι-τρανς και μισογυνικά σχόλια. Τον Ιούλιο του 2023 είχε κάνει ανάρτηση αναφέροντας ότι «Συνεχίζω να λέω στους ανθρώπους ότι ο “φεμινισμός” βρίσκεται στην καρδιά του τρανς κινήματος, αλλά σχεδόν κανείς δεν καταλαβαίνει ή θέλει να ακούσει», ενώ παράλληλα σε άλλες αναρτήσεις του στην πλατφόρμα X,  ουκ ολίγες φορές έχει επιτεθεί στα τρανς άτομα με ρητορική μίσους εναντίον τους.

Το σχόλιό του ήταν απάντηση σε έναν γιατρό που υποστηρίζει τα τρανς άτομα ως «απορρίπτοντας την παραδοσιακή επιβλαβή αρρενωπότητα».

Στο παρελθόν, έχει επιτεθεί στην LGBTQ+ κοινότητα γενικότερα, καθώς τον Αύγουστο του 2022, ο Buckley έγραψε: «Η υπερηφάνεια έχει φτάσει στην ίδια θέση με τον φεμινισμό. Έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά καλό για τους ανθρώπους».

Έχει επίσης υποστηρίξει ανοιχτά την Kellie-Jay Keen, γνωστή και ως Posie Parker – μια ακτιβίστρια κατά των τρανς -, η οποία είπε ότι «δεν είναι φεμινίστρια αλλά αγωνίζεται για να προστατεύσει όλες τις πραγματικές γυναίκες», και προσθέτει η ανάρτηση: «Να είσαι Kelly, όχι φεμινίστρια».

Η εν γένει στάση του απέναντι σε ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων επί της ουσίας δικαιώνει την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για απότομη αύξηση των εγκλημάτων μίσους κατά των τρανς ατόμων το  2022-2023, καθώς αυξήθηκαν κατά 11% στην Αγγλία και την Ουαλία.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο Buckley δημοσίευσε επίσης μια εικόνα με μοντέλα της Victoria’s Secret και έγραψε: «Και αναρωτιόμαστε γιατί οι γυναίκες είναι εξαιρετικά δυστυχισμένες και λαμβάνουν φάρμακα».

«Ο φεμινισμός έχει καταργήσει τους φυσικούς τους στόχους και τις έχει κάνει καταθληπτικές και ανεπιθύμητες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Rishi Sunak υποστήριξε πριν από λίγο καιρό ότι ήταν «κοινή λογική» πως «ένας άντρας είναι άντρας και μια γυναίκα είναι γυναίκα» και μάλιστα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στις 4 Οκτωβρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα εργαστεί για την απαγόρευση πρόσβασης των τρανς γυναικών στο σύστημα υγείας, με την Suella Braverman να προσθέτει πως θα ήθελαν να απαγορεύσουν στους σεξουαλικούς παραβάτες να έχουν τη  δυνατότητα φυλομετάβασης.

Σε ένα προφανώς ειρωνικό σχόλιό του στο PinkNews, ο Μπάκλεϊ αρνήθηκε ότι κάνει χρήση τρανσφοβικής ρητορικής, ενώ δήλωσε ότι αισθάνεται «αλληλεγγύη με όλες τις αδερφές μου που πολεμούν την πατριαρχία. Δεν αφήνουμε ελεύθερες τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο μέχρι να ταυτιστούμε όλες ως γυναίκες και να μοιραστούμε τον πόνο τους».