Ένα άτομο έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε συνολικά 189.000 δολάρια, ώστε να αποκτήσει την χτένα της Tiffany & Co., που χρησιμοποιούσε ο Φρέντι Μέρκιουρι στο μουστάκι του.

Η αγορά έγινε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, που έβγαλε στο «σφυρί» πάνω από 30.000 προσωπικά αντικείμενα του θρυλικού τραγουδιστή των Queen και πουλήθηκαν για περισσότερα από 50,4 εκατομμύρια δολάρια.

Τα πράγματα ανήκαν στη φίλη και πρώην αρραβωνιαστικιά του Mary Austin και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η χτένα, που ήταν δώρο της εταιρείας στον καλλιτέχνη. Η αρχική τιμή κυμαίνονταν μεταξύ 450 με 730 δολαρίων, όμως μετά από μεγάλη ζήτηση άγγιξε τα 189.000 δολάρια. Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό πράγμα που ξεχώρισε.

Η χτένα της Tiffany & Co.

Σύμφωνα με το Insider, συνολικά τέσσερα προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι πουλήθηκαν για υπέρογκα ποσά και ένα από αυτά είναι το πιάνο με ουρά Yamaha G-2, που αγόρασε το 1975 για 1.200 δολάρια. Εκεί συνέθεσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen και τελικά πουλήθηκε για 2,19 εκατομμύρια δολάρια.

Χαρακτηριστικά, η Mary Austin ανέφερε για την ιδιαίτερη σημασία που είχε το μουσικό όργανο στη ζωή του Μέρκιουρι πως «ο Φρέντι αντιμετώπιζε τη Yamaha με απόλυτο σεβασμό. Θεωρούσε ότι ήταν κάτι περισσότερο από ένα όργανο, ήταν μια προέκταση του εαυτού του, το όχημα της δημιουργικότητάς του. Δεν κάπνιζε ποτέ στο πιάνο ή δεν έβαζε ένα ποτήρι πάνω του και εξασφάλιζε ότι κανένας άλλος δεν θα το έκανε».

Το πιάνο με ουρά Yamaha G-2

Το πρώτο όνομα του «Bohemian Rhapsody»

Στο «σφυρί» βγήκε και το στέμμα με την στολή που φορούσε ο Μέρκιουρι στην περιοδεία «The Magic Tour», αγγίζοντας το ποσό των 772.000 δολαρίων. Ο οίκος Sotheby’s ανέφερε ότι ο τραγουδιστής τα χρησιμοποιούσε στο τέλος κάθε συναυλίας για το τραγούδι «God Save the Queen», με εξαίρεση την εμφάνιση του στο Slane Castle της Ιρλανδίας το 1986.

Η στολή που φορούσε ο Μέρκιουρι στην περιοδεία «The Magic Tour»

Επίσης, στη δημοπρασία πουλήθηκε για 1,59 εκατομμύρια δολάρια το χειρόγραφο που έγραψε τους στίχους του «Bohemian Rhapsody». Πρόκειται για χαρτιά της British Midland Airways, που περιέχουν ένα πρώιμο σχέδιο με το όνομα «Mongolian Rhapsody», το οποίο άλλαξε στη συνέχεια.

Το στέμμα που χρησιμοποιούσε ο θρυλικός τραγουδιστής

Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο που σχετίζεται με το «Bohemian Rhapsody» και βγήκε στη δημοπρασία. Μεταξύ άλλων πουλήθηκε και το ασημένιο βραχιόλι φιδιού που φορούσε ο Μέρκιουρι στο video clip του τραγουδιού για την τιμή των 806.000 δολαρίων.