Μια υπόθεση που απασχόλησε τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την πολιτεία της Νέας Υόρκης, είναι η απαγωγή ενός 9χρονου κοριτσιού. Το κορίτσι απήχθη από ένα πάρκο στα βόρεια της Νέας Υόρκης το Σαββατοκύριακο, και ευτυχώς, βρέθηκε ασφαλές.

Το κορίτσι βρέθηκε μέσα στο ντουλάπι ενός τροχόσπιτου που ανήκε στον ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη αφού είχε αφήσει σημείωμα για λύτρα στο σπίτι του παιδιού. Η Charlotte Sena διασώθηκε από το σπίτι του 47χονου φερόμενου ως απαγωγέα Craig Nelson Ross Jr., δίνοντας τέλος στην εφιαλτική της απαγωγή που ξεκίνησε το Σάββατο. Η μικρή απήχθη από το κρατικό πάρκο Moreau Lake στην κομητεία Saratoga, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτης Kathy Hochul το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ross κατηγορείται για απαγωγή σε σχέση με την εξαφάνιση της Charlotte. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Ρος φέρεται να άφησε στο γραμματοκιβώτιο της οικογένειας Sena μια επιστολή για λύτρα που έφερε δακτυλικά αποτυπώματα. Σύμφωνα με το nypost.com, οι ερευνητές εισήγαγαν τα αποτυπώματα στη βάση δεδομένων τους και ταίριαζαν με αυτά του Ross Jr. ο οποίος είχε συλληφθεί στη Saratoga το 1999 με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Οδήγησε κυριολεκτικά μέχρι το γραμματοκιβώτιο της οικογένειας, υποθέτοντας ότι δεν ήταν στο σπίτι στις 4:20 το πρωί, άνοιξε το γραμματοκιβώτιο και έβαλε το σημείωμα για τα λύτρα, αφήνοντας πίσω του το κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο – το δικό του δακτυλικό αποτύπωμα», δήλωσε η Hochul σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας.

Δύο ομάδες επιβολής του νόμου με ελικόπτερα κατέβηκαν στη συνέχεια σε μια διεύθυνση στο Ballston Spa, όπου ο ύποπτος διατηρούσε το τροχόσπιτό του, πίσω από το σπίτι της μητέρας του, και τον συνέλαβαν «μετά από κάποια αντίσταση» περίπου στις 6:30 μ.μ., δήλωσε η Hochul. Οι κατηγορίες εναντίον του εκκρεμούν.

«Το κοριτσάκι βρέθηκε αμέσως, μέσα σε ένα ντουλάπι», δήλωσε η κυβερνήτης. «Διασώθηκε και ήξερε ότι βρισκόταν σε ασφαλή χέρια». Οι γονείς του κοριτσιού ειδοποιήθηκαν ότι διασώθηκε και πως ήταν «σωματικά αβλαβής». Η Σάρλοτ μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπως συνηθίζεται.

Δεν είναι σαφές αν ο φερόμενος ως απαγωγέας στόχευε ειδικά στη Σάρλοτ ή την κυνήγησε τυχαία όταν ήταν μόνη της για λίγα λεπτά ενώ έκανε ποδήλατο στο πάρκο το Σάββατο, όπου είχε κατασκηνώσει με την οικογένειά της. Ο ύποπτος ζούσε μόλις δύο μίλια από το σπίτι του παιδιού, σύμφωνα με μια διεύθυνση που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του, δήλωσε η κυβερνήτης. «Αλλά δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή, αν την γνώριζε ή αν την παρακολουθούσε για κάποιο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Η Hochul δήλωσε ότι είχε συναντηθεί με τους συντετριμμένους γονείς της Charlotte, τον David και την Trisha, πριν από τη διάσωση του κοριτσιού. «Τους υποσχέθηκα πως θα τους φέρναμε την Charlotte στο σπίτι», είπε. «Όσο περνούσε η ώρα, η ελπίδα έσβηνε. Γιατί όλοι ξέρουμε τις ιστορίες. Τις πρώτες 24 ώρες υπάρχει ελπίδα, όταν φτάνεις στις 48 ώρες η ελπίδα αρχίζει να χάνεται». «Θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την οικογένεια στις προσευχές μας καθώς αναρρώνει», πρόσθεσε. «Η Σάρλοτ θα πάει σπίτι της».