Ο Έλον Μασκ χλεύασε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις εκκλήσεις που έχει απευθύνει για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δημοσιεύοντας ένα διάσημο meme, όπου στη θέση του πρωταγωνιστή ήταν ο Ζελένσκι.

«Όταν έχουν περάσει 5 λεπτά και δεν έχεις ζητήσει βοήθεια εκατομμυρίων, έγραφε η λεζάντα της εικόνας, στην οποία κανονικά εικονίζεται ένας άνδρας», ο οποίος σφίγγεται προκειμένου να μην αφήσει τα αέρια του.

Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Κιέβου, το οποίο ανέφερε ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κάνει ρωσική προπαγάνδα.Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ρουσλάν Στεφαντσούκ, ανταπάντησε στον αστεϊσμό του Mασκ με δική του ανάρτηση στο X.

«Η περίπτωση που … (ο Έλον Μασκ) προσπάθησε να κατακτήσει το διάστημα, αλλά κάτι πήγε στραβά και σε 5 λεπτά ήταν μέχρι τα μπούνια στα σκ…», έγραψε, αναφερόμενος προφανώς στην αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της SpaceX τον Απρίλιο.

Η ουκρανική βουλή στην επίσημη σελίδα της στο Χ, κατηγόρησε τον Μασκ για διάδοση ρωσικής προπαγάνδας, αναρτώντας το δικό της μιμίδιο με μια φωτογραφία του Μασκ με την ακόλουθη λεζάντα: «Έχουν περάσει πέντε λεπτά και δεν έχεις διαδώσει ακόμα τη ρωσική προπαγάνδα».