Μια γυναίκα πυροβόλησε πέντε άτομα έξω από το κατάμεστο μπαρ του τραγουδιστή της κάντρι Dierks Bentley στο Ντένβερ το Σάββατο, αφού της αρνήθηκαν να μπει μέσα σε αυτό. Η αστυνομία του Ντένβερ αναζητά την ύποπτη που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερη, πέντε ημέρες μετά τους πυροβολισμούς έξω από το Whiskey Row, που βρίσκεται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο νυχτερινής διασκέδασης στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα ενδέχεται πως είχε στόχο να πυροβολήσει το προσωπικό ασφαλείας του μπαρ, το οποίο την είχε εμποδίσει να εισέλθει σε αυτό, επειδή υποπτεύονταν ότι χρησιμοποιούσε την ταυτότητα άλλου ατόμου, δήλωσαν οι ερευνητές, σύμφωνα με το nypost.com. Τότε, η γυναίκα έφυγε από την ουρά όσων περίμεναν να μπουν μέσα.

Στη συνέχεια γύρισε πίσω, έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς το κλαμπ κάντρι μουσικής γύρω στις 23:15, δήλωσε η δημόσια ασφάλεια του Ντένβερ. Η δράστιδα χτύπησε πέντε παρευρισκόμενους που βρίσκονταν έξω από το μπαρ εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι μάλλον δεν ήταν οι επιδιωκόμενοι στόχοι, δήλωσε η αστυνομία. Και οι πέντε αναμένεται να επιβιώσουν από τα τραύματά τους.

Ένας άνδρας που εργαζόταν στην ασφάλεια ενός μπαρ απέναντι δήλωσε ότι άκουσε έξι πυροβολισμούς. Είπε σε όλους όσους βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μπαρ του να μπουν μέσα και να κλειδώσουν τις πόρτες. «Στεκόμουν ακριβώς εδώ και άκουσα έξι πυροβολισμούς. Η αρχική μου αντίδραση, ήταν να πάω όλους αυτούς τους ανθρώπους σε ασφαλές μέρος». Είπε ότι οι υπάλληλοι οδήγησαν τους πελάτες προς το πίσω μέρος του μπαρ και τους έβαλαν όλους να βγουν από την πίσω πόρτα μόλις η αστυνομία έκρινε ότι ήταν ασφαλές.

Μια γυναίκα που περίμενε στην ουρά για να μπει στο Whiskey Row πίσω από την ύποπτη δήλωσε ότι ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει και να τρέχει όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. «Έγινε πολύ γρήγορα», δήλωσε η Μάντισον Σαρνόφσκι, προσθέτοντας ότι στην αρχή πάγωσε όταν άκουσε επτά ή οκτώ πυροβολισμούς. «Εκείνη τη στιγμή, είναι σαν μάχη».

Είπε ότι ήταν ευγνώμων που η ίδια και οι φίλοι της δεν τραυματίστηκαν, καθώς μια γυναίκα μπροστά από την παρέα της και πίσω τους πυροβολήθηκε. «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Και που είμαι καλά και που όλοι οι φίλοι μου είναι επίσης καλά. Αλλά είναι μια τραυματική εμπειρία που πρέπει να περάσεις, ειδικά για τα πέντε θύματα που χτυπήθηκαν», είπε.

Η Σαρνόφσκι δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα φαίνεται να είχαν πυροβοληθεί στα πόδια. Έμεινε με ένα από τα θύματα, μια νεαρή γυναίκα που πυροβολήθηκε στον αστράγαλο μέχρι να φτάσει ένα ασθενοφόρο και τη βοήθησε να τηλεφωνήσει στη μητέρα της. «Πραγματικά δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις μέχρι να συμβεί», δήλωσε η Σαρνόφσκι.

Η αστυνομία του Ντένβερ έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της ύποπτης δράστιδας και προσφέρει αμοιβή 2.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή της.