Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης Μελόνι για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

«Τα νέα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών θα δημιουργηθούν κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές. Συνεργαζόμαστε με τη Γαλλία για τον έλεγχο των συνόρων και η περιοχή αυτή, κοντά στην πόλη Βεντιμίλια, είναι μια από εκείνες που εξετάζουμε με ενδιαφέρον, για τη δημιουργία νέων δομών, με στόχο τον περιορισμό του όλου φαινομένου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά εμείς θα πάμε σε διάλογο με όλους, προσπαθώντας παράλληλα να επιβάλουμε τη γραμμή της κυβέρνησης». Ο Μ. Πιαντεντόζι ζήτησε από τους νομάρχες να υποδείξουν σε ποια περιοχή μπορεί να δημιουργηθούν τα νέα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών που πρέπει να επαναπατρισθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός κέντρου σε κάθε περιφέρεια της χώρας. «Η κυβέρνησή μας ορκίσθηκε πριν δέκα μήνες και βρήκε μια κατάσταση ιδιαίτερα πολύπλοκη σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Είμαστε αποφασισμένοι όμως να προχωρήσουμε, στοχεύοντας σε μόνιμες και σταθερές λύσεις», υπογράμμισε ο Πιαντεντόζι.